Gruodžio 13–oji – Šilutės medkirčių diena

Gruodžio 13–oji – Šilutės medkirčių diena

Tą pačią dieną, gruodžio 13–ąją, kai Klaipėdos apygardos teisme bus pradėtas nagrinėti Klaipėdos apygardos prokuratūros 561 468 litų civilinis ieškinys dėl šią vasarą Minijos kaimo pakrantėse neteisėtai iškirstų medžių, Vilniuje Šilutei gali būti įteiktas “Europos burių” prizas už… aplinkos tausojimą.

Į pastarąjį apdovanojimą Šilutės rajono savivaldybė pretenduoja su savo projektu “Šyšos upės vagos ir senvagės valymo darbai Šilutės mieste”, už kurį balsavo 55,1 proc. (1 367) "Delfi" portalo skaitytojų.

Primename, kad ruošiantis Minijos kaimo pakrantėse įrengti “Eurokrantines” buvo iškirsta per 250 įvairių rūšių medžių. Žala gamtai buvo įvertinta daugiau kaip 560 tūkst. litų. Šią pinigų sumą prokurorai prašo priteisti iš UAB “Šilutės polderiai”, kurios medkirčiai vasaros pradžioje pasidarbavo Minijos kaime, ir Šilutės rajono savivaldybės.

Kelios dešimtys medžių buvo iškirsta ir prie Šyšos upės senvagės, kai buvo vykdomas jau minėtas “Šyšos upės vagos ir senvagės valymo darbų Šilutės mieste” projektas.

Nors čia medžiai buvo kertami tik tam, kad už jų nekliūtų tos pačios “Šilutės polderių” bendrovės ekskavatorių strėlės, Šilutės rajono savivaldybės vadovai vis tiek ryžosi teikti šį projektą “Europos burių” apdovanojimui už aplinkos tausojimą.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder