"Gintaro keliu" į Šventąją iškeliavo per 300 žygeivių

"Gintaro keliu" į Šventąją iškeliavo per 300 žygeivių

Pajudėti, pabendrauti ir prisiminti savo krašto istoriją jau penktą kartą palangiškius pakvietė žygis „Gintaro kelias“ bei akcija „Riedam“. Įveikti 13 kilometrų atstumą iš Palangos į Šventąją šiemet panoro daugiau nei 300 įvairaus amžiaus dalyvių.

Po smagios mankštos 11 valandą startavę Jūratės ir Kastyčio skvere Palangoje, žygeiviai finišą Šventojoje turėtų pasiekti apie 13-15 valandą.

Pasak organizatorių, žygis yra skirtas Palangos krašto prijungimo prie Lietuvos 1921 kovo 30 d. progai atminti, šiemet minimos šios istorinės datos 95–osios metinės.

„Pirmame žygyje dalyvavo maždaug šimtas žmonių, šiemet matau, kad skaičius turėtų viršyti 300. Vis daugiau žmonių sužino apie šitą žygį ir noriai jame dalyvauja. Kadangi maršrutas yra neilgas, 13 kilometrų, jis yra įveikiamas per maždaug 3 valandas. Finišavusių lauks pasieniečių košė, arbata, gera nuotaika. Kviečiame prisijungti visus norinčius. Kuo daugiau ir dviratininkų, ir riedutininkų, ir riedlentininkų, tuo geriau, tegu visi prisimena savo istoriją ir būna savo krašto patriotais“, - kalbėjo Pakrančių apsaugos rinktinės Palangos užkardos vado pavaduotojas Rimantas Radzevičius.

Jo kolegos organizatoriai tikslaus dalyvių skaičiaus iškart po starto nurodyti dar negalėjo – tai užtruks suskaičiuoti. Jie tikino, kad buvo paruošę 300 dalyvių kortelių ir jų greitai neliko, esą dar daug žmonių žygin išsiruošė be dalyvio kortelės, tad galbūt bendras žygeivių skaičius gali siekti ir pusketvirto šimto.

Pasak R. Radzevičiaus, tokio žygio idėja kilo prie penkerius metus, tuomet buvo pasikalbėta su Palangos meru, gautas jo pritarimas ir idėja tapo gražiu renginiu, kuriuo siekiama ugdyti patriotiškumą, pilietiškumą, puoselėti kultūros, istorines tradicijas, užtikrinti prasmingą ir turiningą laisvalaikio praleidimą.

Ketvirtą kartą akcijoje dalyvaujantis Palangos savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Žygimantas Mitkus pažymėjo, kad prie pėsčiųjų žygio dalyvių noriai prisijungė ir dviratininkai bei kiti „ratuoti“ entuziastai.

„Žmonių skaičius kiekvienais metais auga, tai yra tradiciška, nes renginys tobulėja, apie jį sužino vis daugiau žmonių. Manau, kad šio žygio pagrindinis tikslas yra sveiko gyvenimo būdo propagavimas. Be to, susitelkiame į vieningą bendruomenę ir visi kartu einame iki Šventosios“, - kalbėjo palangiškis.

Renginio organizatoriai pabrėžia, kad šio žygio metu jo dalyviai nesivaržo, svarbiausia – vieningumas, bendruomeniškumas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder