Ginčas dėl asfalto: lopyti ar ne?

Ginčas dėl asfalto: lopyti ar ne?

Pietinės Klaipėdos miesto dalies gyventojai ragina nelopyti, jų teigimu, dar pakenčiamos būklės gatvių dangos. Klaipėdiečiai siūlo verčiau tuos pinigus skirti kiemams asfaltuoti. Klaipėdos miesto merijos atstovai įrodinėja, kad kiemų duobėms lopyti pinigų nėra.

Daugiabučių gyvenamųjų namų bendrijos "Bandužiai", vienijančios per 1500 gyventojų, pirmininkė Ligita Girskienė vieną rytą eidama į darbą pasibaisėjo. Moteris, pamačiusi, kaip darbininkai frezuoja esą visiškai sveiką Bandužių gatvės asfalto dangą, o į atsivėrusias duobes pilą karštą asfaltą, liko priblokšta.

"Juk taip švaistomi pinigai. Man atrodo, kad buvo tvarkomos vietos, kurios nereikalauja remonto. Ten gatvės danga tikrai nebuvo kritinės būklės", - piktinosi moteriškė.

Ji teigė ne sykį prašiusi, kad savivaldybė verčiau skirtų pinigų kiemų duobėms lopyti.

"Mūsų gatvę remontavo praėjusiais metais. Šiemet jos dangos būklė buvo patenkinama. Tai kam švaistyti pinigus? Verčiau tegu sutvarko kiemus, kurie remonto nematė penkerius metus ir ilgiau," - siūlė aktyvi klaipėdietė.

L. Girskienė "Vakarų ekspresui" pasigyrė sustabdžiusi darbus ir išsikvietusi savivaldybės atstovę.

"Kartu su ja ir darbų vadovu nuėjome apžiūrėti problematiškiausias vietas. Jie būtų remontavę tą gatvės dalį, kuriai remonto nereikėjo. Tik įsikišus man su merijos atstove pažadėjo taisyti pirmiau ten, kur atsiradusios 20 cm gylio duobės", - pasakojo L. Girskienė.

Tačiau Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda aiškino, kad gatvės remontuojamos už valstybės biudžeto pinigus, o kiemams asfaltuoti lėšas turi sukrapštyti pats miestas.

"Mes šiemet kiemams asfaltuoti esame numatę tik 135 tūkstančius litų, kadangi daugiau pinigų neskyrė politikai. Užtat gatvėms asfaltuoti lėšos skiriamos iš Kelių priežiūros programos. Iš jos gavome apie 3 milijonus litų. Tačiau tų pinigų negalime naudoti kitiems darbams", - aiškino L. Dūda.

Pasak L. Girskienės, ji sužinojusi, esą už duobių gatvės dangoje lopymą mokama pagal kvadratūrą.

"Kas gali paneigti, kad kelininkai, asfaltuodami dar pakenčiamos kokybės gatvės dangą, nepiktnaudžiauja? Šiandien pati tuo įsitikinau savo akimis. Bandužių gatve į darbą keliauju kas rytą ir tose vietose, kurios buvo išgriautos, jokių duobių nemačiau", - teigė moteriškė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder