Gimnazistai susipažino su laikraščio "virtuve"

Gimnazistai susipažino su laikraščio "virtuve"

Jaunuoliai, dar besimokydami gimnazijose, planuoja savo ateitį. Renkantis tolesnį gyvenimo kelią padeda susitikimai su įvairių profesijų atstovais. "Baltijos" gimnazistai turėjo galimybę apsilankyti laikraščio "Vakarų ekspresas" redakcijoje.

Svečiuodamiesi redakcijoje gimnazistai sužinojo, kaip pradedamas ir baigiamas kurti dienraštis, kiek žmonių dirba kūrybinį, techninį darbą, kad kasdien skaitytojas į rankas paimtų leidinį su naujausiomis ir aktualiausiomis miesto ir šalies naujienomis.

Taip pat mokiniai turėjo galimybę pamatyti, kaip, kokiomis sąlygomis redakcijoje dirba žurnalistai, maketuotojai.

Visur dirba labai malonūs žmonės - visi pasitiko su šypsena, padrąsindami kvietė užeiti. Susidarė įspūdis, kad laikraštis, kurį kuria tokie šilti darbuotojai, negali būti neskaitomas.

Pažintis su "Vakarų ekspreso" redakcija buvo labai naudinga. Vieni mokiniai susidomėjo žurnalisto profesija, kiti pareiškė, kad čia dar būtinai sugrįš.

Mes sužinojome, kaip nelengva leisti laikraštį, koks tai atsakingas ir skubos reikalaujantis, bet viliojantis ir įdomus darbas.

"Baltijos" gimnazistai ir jų mokytojos dėkingi redakcijai už galimybę kitaip pažinti šiuolaikinę žiniasklaidą ir tikslingiau planuoti savo ateitį.

Lina RIMAVIČIŪTĖ, "Baltijos" gimnazijos antrokė

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder