Gerumo rekordas pasiektas Klaipėdoje

Gerumo rekordas pasiektas Klaipėdoje

Šeštadienį Klaipėdos koncertų salėje vyko paskutinis labdaros koncertas ir meno kūrinių aukcionas "Padovanok vaikui šypseną", organizuotas labdaros ir paramos fondo "G vaikų pasaulis". Šis fondas rengdamas koncertus ir įvairias akcijas renka lėšas likimo nuskriaustiems vaikams.

Koncerto metu buvo rodomas teatralizuotas Lauros Remeikienės ir "Lauros studijos" talentų pasirodymas. Tokie koncertai jau vyko Kėdainiuose, Plungėje, Telšiuose ir Mažeikiuose. Koncertai buvo mokami ir juose surinkti pinigai skirti fondo projektams įgyvendinti. Vienas bilietas kainavo 15-25 Lt. Uostamiestyje į koncertą parduota apie 200 bilietų.

Be to, vyko tylusis aukcionas, kuriame buvo galima nusipirkti menininkų, amatininkų fondui dovanotus darbus. Jame buvo ir Telšių dailės mokyklos, šio miesto specialiosios mokyklos, kurioje mokosi neįgalieji, mokinių darbų. Aukciono metu surinktos lėšos taip pat skirtos tolesniems fondo projektams.

Koncertinio turo metu organizuota ir vėjo malūnėlių akcija, kuria norėta parodyti Lietuvos žmonėms vaikams iškylančias problemas. Ji registruota agentūroje „Factum“ - siekiama gerumo rekordo. Iki šiol Lietuvoje buvo padaryta 400 vėjo malūnėlių. „G vaikų pasaulis“ jau yra užregistravęs daugiau kaip 700 jų, o pridėjus dar apie 200 malūnėlių, išdalintų Klaipėdoje, jų jau bus apie 900. Tad renginio organizatoriai sako, kad Lietuvos uostamiestyje baigtas siekti gerumo rekordas.

Vėjo malūnėlius darė Mažeikių mokyklų mokiniai. Jie buvo dalinami atėjusiems į koncertus, be to, vaikai buvo raginami atsinešti ir savo malūnėlius. Tikslas - paskleisti Lietuvoje kuo daugiau gerumo malūnėlių. Baigiantis koncertui visa salė mojavo malūnėliais parodydama, kad jai rūpi likimo nuskriausti vaikai, kurių vaikystė nėra linksma.

"G vaikų pasaulis“ jau trečius metus tokiems vaikams organizuoja sporto ir meno stovyklas . Vasarą jiems sudaroma galimybė pailsėti 10 dienų, o per žiemos mokinių atostogas – 6 dienas. Per dvejus savo gyvavimo metus fondas į stovyklas jau išsiuntė 240 vaikų. Šiomis dienomis buvo organizuota vaikų iš daugiavaikių ir skurdžiai gyvenančių šeimų stovykla Telšiuose. Iš įvairių Lietuvos miestų, taip pat ir iš Klaipėdos, buvo surinkta per 30 vaikų nuo 7 iki 18 metų, su kuriais dirbo 5 vadovai savanoriai. Vaikai atrenkami padedant savivaldybių socialinių paslaugų tarnyboms, mokyklų mokytojams, socialiniams darbuotojams.

Ateityje ketinama orientuotis ir į komercines stovyklas. Norima, kad likimo nuskriaustieji būtų kartu su normalių šeimų, galinčių susimokėti už stovyklą, vaikais. Manoma, jog tokios stovyklos būtų priimtiniausios vaikams iš sunkiai gyvenančių šeimų. Socializacijos problema šiuo metu yra viena iš svarbiausių.

Didžioji fondo akiratyje atsidūrusių vaikų dalis yra sveiki vaikai iš daugiavaikių, skurdžiai gyvenančių šeimų, našlaičiai, tėvų ir emigrantų palikti vaikai, tačiau yra ir neįgaliųjų. Fondo įsteigimo iniciatorės ir vadovės , Vilniaus universitetą baigusios ekonomistės, užauginusios dvi dukras Jūratės Gineitienės teigimu, tie vaikai gyvena šeimose, bet patiria dar didesnių problemų nei vaikai iš vaikų namų, kuriuose jie turi viską, bet neturi meilės.

Be stovyklų organizavimo, fondas įgyvendina ir kitus projektus, turi atskirus remiamus vaikus. J. Gineitienė pasidžiaugė, kad Klaipėdoje gyvenančias šeimas, kurios neturėjo baldų, kompiuterinės technikos, elementarių buitinių daiktų, parėmė uostamiesčio įmonės. Fondą remia visos Lietuvos fiziniai asmenys ir įmonės. Jis jau yra pastebėtas ir užsienyje, turi savo atstovus Prancūzijoje, Airijoje. Neseniai pastarojoje šalyje vyko akcija, kurios metu buvo renkami, žaislai, drabužiai, batai, pinigai. Prie fondo organizuotos kalėdinės akcijos prisijungė ir Monako tarptautinis universitetas, surengdamas loteriją ir į Lietuvą atsiųsdamas finansinę pagalbą. Informacija apie fondą pasiekė ir JAV. „G vaikų pasaulis“ per dvejus metus jau yra surinkęs daugiau kaip 200 tūkst. Lt vertės paramos, turint omenyje ir maistą, ir vairias paslaugas, ir t. t.

Fondas prieš dvejus metus buvo įkurtas Mažeikiuose. G – tai geri darbai, gėris, grožis, gailestingumas. Netrukus įsitikinta, jog tokia pagalba reikalinga visoje Lietuvoje. Pirmuosius metus dirbo tik savanoriai, o dabar yra trys etatai, atlyginimai – 500 Lt.

Pati J. Gineitienė 10 metų dirbo gyvybės draudimo ir pensijų srityje. Darbe nuolatos susidurdama su šeimomis ir matydama, ką gali viena ir ką - kita šeima, pradėjo mąstyti apie Lietuvos vaikų ateitį. Įkurti tokį fondą moteris planavo ateityje, galbūt po 5 metų, tačiau gyvenimas šiek pakoregavo planus. Panašia veikla ji jau užsiėmė ir seniau, bet neoficialiai, tad draugų bei pažįstamų buvo įkalbėta daryti tai oficialiai, nes tik taip galima daugiau pasiekti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder