Gerumo akcija vyko ir Mažeikiuose

Gerumo akcija vyko ir Mažeikiuose

Sekmadienį nepaisant stipraus lietaus ir vėjo, Mažeikiuose vyko tradicinė rudens šventė Bobų vasara 2012. Jos metu Mažeikių "Rotary" klubas LIBERTA surengė Gargžduose įvykusios parašų po peticija "Už vaikų teisę gyventi" rinkimo akciją. Dalyvavo Mažeikių miesto, rajono gyventojai, svečiai.

Šventėje dalyvavęs Artūras Zuokas taip pat neliko abejingas - pasirašė Peticiją bei rekomendavo kreiptis į savo žmoną, Seimo narę Agnę Zuokienę, kuri galėtų daugiau padėti šiuo svarbiu klausimu.

"Žmonės ne tik noriai pasirašinėjo Peticiją – jie net specialiai ieškojo mūsų palapinės, kuri buvo atokiau nuo šventės šurmulio, klausdami, kur čia pasirašyti už vaikučius, kuriuos nurašė valstybė?" - sakė viena LIBERTA Mažeikių "Rotary" klubo atstovių.

Mažeikiečiai ir šventės svečiai taip susivienijo, kad bandantiems suabejoti, ar tikrai pavyks surinkti daug parašų, atrėždavo: "Jei visi bus tokie kaip jūs, tuomet gal ir nepavyks".

Kitos bendruomenės perima „estafetę“ ir jau kitą šeštadienį parašų po Peticiją rinkimo akcija „Už vaikų teisę gyventi“ vyks Akmenėje.

Surinkta 1 312 parašų.

Žmonėms net nereikėjo daug aiškinti apie Peticijos svarbą -- Ramunės Šliuožaitės ir jos vaikų nuotraukos visiems priminė garsią istoriją.

Vaikai serga reta genetine medžiagų apykaitos liga. Šių trijų vaikų gyvenimo kokybė tiesiogiai priklauso nuo gydymo 2005 metais išrastu vaistu "Naglazyme". Atsakingi Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai mano, kad šis vaistas yra per brangus, reiškia - vaikai pasmerkti mirčiai. Ar jie neverti gyventi? Mes -už vaikų teisę gyventi!

Akcija norėta atkreipti visuomenės ir atsakingų institucijų dėmesį, kad visų miestų ir rajonų žmonės yra vieningi. Artimo bėda -- kiekvieno mūsų rūpestis, o indėlis ir palaikymas labai svarbūs.

Daugiau informacijos apie Ramunės Šliuožaitės vaikų ligą galima sužinoti šeimos sukurtame internetiniame puslapyje http://www.worth2live.com.

Pasirašyti peticiją taip pat galima internete adresu: http://www.peticijos.lt/visos/60349/.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder