Gausus sniegas Pamariui grasina amžiaus potvyniu

Gausus sniegas Pamariui grasina amžiaus potvyniu

Kol visa Lietuva vargsta kovodamas su nesibaigiančiu sniegu, pamario gyventojai jau raginami ruoštis didžiuliam potvyniui.

Vidutinis sniego dangos storis Šilutės rajone šiuo metu siekia daugiau nei 50 centimetrų. Čia ir toliau gana gausiai sninga.

Tačiau sniego gausu ne tik pamaryje, bet ir visoje Lietuvoje. Todėl prasidėjus atodrėkiui visa ta masė plūstels į Nemuno žemupį. Kadangi Kuršių mariose ledas taip greitai neištirps, tai polaidžio vanduo ims semti pievas.

Šilutės rajono savivaldybės administracijos Civilinės ir priešgaisrinės saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas neatmeta galimybės, kad šiemet potvynis užlies didesnius sausumos plotus nei pernai. Todėl jis ragina vietos gyventojus iš anksto tam ruoštis.

Kitą savaitę rajono savivaldybė planuoja surengti Ekstremalių situacijų komisijos posėdį, kuriame bus tariamasi, kaip geriau pasirengti gresiančiam tvanui.

Praeitų metų pavasarį Šilutės rajone potvynio vanduo buvo apsėmęs daugiau kaip 23 tūkst. hektarų teritoriją. Kraštui buvo padaryta per 3,5 mln. litų žala.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder