Gargždiškių sėkmė "Dainų dainelėje"

Gargždiškių sėkmė "Dainų dainelėje"

Per televiziją jau buvo parodytos 9 "Dainų dainelės" laidos. Jų žiūrovai balsavo už labiausiai patikusius atlikėjus. Tokiu būdu buvo atrinkti 9 dalyviai, sulaukę daugiausia balsų.

Tarp mėgstamiausių atsidūrė ir Klaipėdos Lopšelio-darželio "Vyturėlis" ansamblis, vadovaujamas Nijolės Pranevičienės, atlikęs Raimonds Pauls ir Iljos Rezniko dainą "Banginukas".

Ansamblis sulaukė daugiau nei 7 tūkst. balsų. Pati N. Pranevičienė "Vakarų ekspresui" sakė, ne pirmą kartą ruošianti vaikus "Dainų dainelės" konkursui. Vadovė džiaugiasi, kad visada yra daug dainuojančių ir į konkursus vykti norinčių vaikų.

Kad jos vadovaujamas ansamblis pateks tarp labiausiai patikusių žiūrovams, pedagogė nesitikėjo. "Kad taip pasiseks - tikrai nemaniau. Bet labai tikėjau pačia daina", - atviravo vadovė ir pridūrė, kad norėjusi tik atgaivinti seną, visiems gerai žinomą kūrinį, kuris labai patiko ir vaikams.

N. Pranevičienė sako, kad mažieji dainininkai labai noriai važiavo į atrankas, tačiau užsidegimo ir ryžto kartais pritrūkdavo. "Iš pradžių visi nori dainuoti. Vėliau, kai jau reikia įdėti daugiau darbo, dainavimo procesas šiek tiek pasunkėja", - juokdamasi kalbėjo pedagogė. Tačiau, anot vadovės, konkursui praėjus, vaikai labai džiaugėsi.

"Tokie renginiai labai reikalingi vaikams. Tai - naujos patirtys jiems, naujos emocijos".

Labiausiai žiūrovams patiko ir dar vienu laureatu tapo Rasos Linkienės vadovaujamas ansamblis "Bangelės" iš Gargždų. Vokalinis ansamblis atliko Ingos Šeidukienės dainą "Balta katė Zizu" ir surinko daugiau nei 35 tūkst. balsų.

"Malonu, kad pasirodymas sužavėjo ir žiūrovus. Dalis sėkmės atitenka ir dainos autorei Ingai Šeduikienei, kuriančiai dainas, kurias vaikai tiesiog įsimyli",- kalbėjo vadovė. Aktyvaus palaikymo jaunosios dainininkės sulaukė ir iš savo "Kranto" pagrindinės mokyklos bendruomenės. Pasak pedagogės, artimas ryšys, konstruktyvus bendradarbiavimas su tėveliais taip pat prisideda prie sėkmės recepto.

Anot R. Linkienės, mergaitės, sužinojusios api vykimą į laureatų koncertą iš džiaugsmo šokinėjo kaip ant batuto.

"Tiek man, tiek vaikams - tai dar viena laimės akimirka, bet kartu ir atsakomybė dainuoti operos ir baleto teatro scenoje, tiesioginėje transliacijoje".

Pirmoji "Dainų dainelė" Lietuvoje įvyko 1974-aisiais. Kas du metus organizuojamam renginiui šiemet sueina 46 metai.

"Dainų dainelės" tiesioginę transliaciją žiūrovai galės stebėti spalio 11 dieną, 16 val. nacionalinės televizijos eteryje.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder