Gargždai į Seimą siunčia Rasą Petrauskienę

Gargždai į Seimą siunčia Rasą Petrauskienę

Sekmadienį Gargžduose vykęs antrasis rinkimų į laisvą Seimo nario vietą turas sėkmę atnešė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovei Rasai Petrauskienei. Tiesa, abu rinkimų turai pasižymėjo vangumu.

Gargždų apygardoje naujų rinkimų į Seimą prireikė po to, kai savivaldos rinkimuose Bronius Markauskas tapo meru.

Rinkimuose dalyvavo 10 politikų, antrame ture susigrūmė šiuo metu Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas einanti R. Petrauskienė ir laidų vedėjas, Lietuvos centro partijos atstovas Kristupas Krivickas.

Rinkimuose stebino rinkėjų vangumas. Pirmajame ture balsuoti atėjo tik 6 948 (17,74 proc.) iš 39 190 balso teisę turinčių Gargždų apygardos rinkėjų, antrajame - 6 424 (16,39 proc.).

Pavyzdžiui, Dituvoje balsuoti atėjo vos 175 rinkėjai (5,6 proc.) iš beveik 3 100, Ketvergiuose prie balsadėžių atėjo tik 116 rinkėjų (6,86 proc.) iš beveik 1 700, Jakuose - 99 rinkėjai (8,08 proc.) iš 1 226.

Iš atėjusiųjų 50,53 proc. balsavo už R. Petrauskienę, 47,31 - už K. Krivicką, o likusieji 2,16 proc. biuletenių buvo negaliojantys.

Gargždų apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Zigmas Bitinas sakė, kad rajono rinkėjų aktyvumas jau kurį laiką yra vienas mažiausių Lietuvoje.

"Kandidatai vienas kitą pasveikino, padėkojome visiems už gerą darbą ir tiek. Kadangi aktyvumas tik toks, kažkokio ažiotažo nebuvo galima tikėtis. Gal kandidatai nepatrauklūs? Čia ne komisijos kompetencija vertinti. Kaip sugebėjo (kandidatai - VE) pakelti rinkėjus, taip ir buvo. Tačiau tokiems rinkimams nėra taip lengva pakelti. Pavieniuose rinkimuose Lietuvoje dažniausiai ir pasiekiama apie 20 procentų, tai nieko naujo. Be to, kai šiemet vyko visas rinkimų maratonas, vilkomės uodegoje pagal aktyvumą, o dabar - visiška uodega", - komentavo Z. Bitinas.

Į Seimą išrinkta R. Petrauskienė savo "Facebook" paskyroje dėkojo kiekvienam atėjusiam į rinkimus, taip pat išreiškė padėką Klaipėdos miesto, rajono ir Palangos merams, pagalbininkams ir šeimai už palaikymą.

"Man tai ne tik didelė garbė, tačiau ir didžiulis įpareigojimas - dirbti visam Klaipėdos kraštui. Jau šią savaitę sėsime su B. Markausku aptarti būtiniausius darbus. Kviečiu visus - būkime aktyvūs savo krašto piliečiai - diskutuokime, dalinkimės idėjomis, o mano darbas bus tas idėjas apginti Vilniuje", - rašė naujoji parlamentarė.

Galutinius rinkimų rezultatus Vyriausioji rinkimų komisija turi patvirtinti iki sekmadienio, tačiau, pasak Z. Bitino, tikimasi tai padaryti greičiau, iki penktadienio.

Rinkimai į atsilaisvinusias vietas Seime vyko dar dviejose apygardose. Žirmūnuose laimėjo iki šiol Vilniaus miesto taryboje dirbusi Paulė Kuzmickienė, Žiemgalos vienmandatėje apygardoje - socialdemokratas Liudas Jonaitis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder