Futbolininkams - dvi dirbtinės dangos aikštės

Futbolininkams - dvi dirbtinės dangos aikštės

Klaipėdos futbolininkai jau kitąmet turėtų džiaugtis dviem naujomis dirbtinės dangos futbolo aikštėmis - jas planuojama įrengti centrinio stadiono atsarginėje aikštėje iki 2013 metų gegužės 31 dienos.

Kartu su apšvietimu ir tūkstančio vietų tribūnomis (pusė vietų uždengtos) šio sumanymo įgyvendinimas gali atsieiti daugiau nei 3 mln. litų.

Savaitės pradžioje prasidėjo šio projekto įgyvendinimo darbai - sunkiasvorė technika jau lygina centrinio stadiono atsarginės aikštės grindinį.

"Dar šiemet turėtume paruošti dangą, nuotekų vietas. Tai reikia atlikti iki žiemos, kadangi vėliau šalnos gali deformuoti iškasinėtą žemę. O kitiems metams jau liktų tribūnos, apšvietimas ir pakloti dirbtinę dangą, kurią skirs Lietuvos futbolo federacija", - teigė laikinai Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pareigas einantis Ignas Pocius.

Anot jo, tarptautinių matmenų ir mažesnė (vaikams) aikštė turi būti įrengtos iki 2013 metų gegužės 31 dienos.

Aikštės bus apšviestos, futbolininkai galės sportuoti ne tik šiltuoju sezonu dienos metu, kaip darydavo anksčiau, bet ir visus metus iki vėlaus vakaro.

Darbų pradžia pasidžiaugė ir Klaipėdos centrinio stadiono direktorius Romualdas Pargaliauskas.

"Viskas juda į priekį. Gal pagaliau futbolininkų padėtis pagerės", - sakė jis.

Priminsime, kad rugpjūčio mėnesio pradžioje pajūryje ūžusi vėtra apgadino Klaipėdos centriniame stadione esančią didžiąją švieslentę ir suniokojo disko metimo sektorių. Tuomet žala siekė maždaug 20 tūkstančių litų.

"Švieslentę pavyko sutvarkyti, ji jau veikia, o disko metimo sektoriaus konstrukcijos yra sulaužytos nepataisomai. Na, tiksliau, pataisomai, tačiau jo taisyti neverta. Panašiai kainuos įsigyti naują sektorių. Jau Klaipėdos savivaldybėje yra priimtas sprendimas, jog iki birželio mėnesio pabaigoje vyksiančių Pasaulio lietuvių sporto žaidynių turėsime naują disko metimo sektorių", - kalbėjo R. Pargaliauskas.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder