Europine parama susigundė ir Šilutės vicemeras

Europine parama susigundė ir Šilutės vicemeras

Kas bendra tarp Šilutės rajono vicemero Šarūno Laužiko ir žuvininkystės? – tai klausimas, kuris pirmiausia iškilo projektų, pretenduojančių gauti europinę finansinę paramą tvariai žuvininkystei plėtoti pagal žuvininkystės regiono vietos veiklos grupės VšĮ „Pasienio žuvys“ vykdomą projektą „Šilutės rajono ir Neringos Savivaldybių tvarios žuvininkystės plėtros strategija“, teikėjų sąraše žvilgsniui užkliuvus už Šilutės rajono savivaldybės visuomeninio mero pavaduotojo pavardės.

Visi VšĮ „Pasienio žuvys“ vietos projektų atrankos komiteto (toliau – komitetas) nariai ir kiti pastarojo posėdžio dalyviai yra pasirašę konfidencialumo deklaracijas, todėl, kol šiam kvietimui pateiktų ir komiteto atrinktų paraiškų nepatvirtino Nacionalinė mokėjimo agentūra, sužinoti apie projektus ką nors daugiau galima tik iš pačių pareiškėjų.

Tai kas bendra tarp Šarūno Laužiko ir žuvininkystės? – šį klausimą šiandien uždavėme pačiam visuomeniniam vicemerui.

– Aptarnaujame žvejus – pramoginės žvejybos laivus, savo laivus pas mus laiko ir kai kurie vietiniai žvejybos verslininkai, – nė kiek nesutrikęs atsakė Š. Laužikas.

– Bet poilsio ir laisvalaikio centras „Ventainė“ (Ventėje – red. pastaba) registruota jūsų sutuoktinės vardų, o paraišką dėl finansinės paramos teikė Š. Laužikas.

– Aš vykdau individualią kaimo turizmo veiklą. Prieplauka ir žemė priklauso man.

– Ir to gana?

– Taip.

Maždaug taip prasidėjo mūsų pokalbis su žuvininkystės plėtros regione programoje sumaniusiu dalyvauti mero pavaduotoju.

VšĮ „Pasienio žuvys“ projekto vadovas Egidijus Narevičius vėliau telefonu patvirtino, kad Š. Laužiko vykdoma veikla atitinka reikalavimus, todėl jis laisvai galįs pretenduoti į europinę paramą pagal šios vietos veiklos grupės įgyvendinamą tvarios žuvininkystės plėtros strategiją, tačiau, prisidengęs konfidencialumo deklaracija, nesutiko atskleisti, ar ta veikla esanti ta pati, apie kurią prieš tai kalbėjo Šilutės vicemeras.

Iš E. Narevičiaus pavyko sužinoti tik tiek, kad dėl Š. Laužiko paraiškos dar bus papildomai svarstoma komitete kartu su dar keliomis paraiškomis. Ne anksčiau kaip lapkričio pabaigoje.

Š. Laužikas norėtų įrengti savo prieplaukoje naujų tiltelių kateriams ir valtims švartuoti, taip pat nužymėti įplaukimą į prieplauką nuo Kuršių marių farvaterio.

– Dabar prieplaukoje yra vietos penkiems šešiems kateriams ir vienam dideliam laivui. Įrengus naujų tiltelių, sutilptų iki 30 laivų su grimzle iki 80 cm, – pasakojo Š. Laužikas.

Anot Š. Laužiko, žvejai savo laivus jo prieplaukoje galėtų laikyti nemokamai – esą kainuotų tik jų apsauga, – čia jie taip pat galėtų išsikrauti žuvį.

– Iš pačios prieplaukos neuždirbsi, bet man ir „Ventainei“ bus naudinga, nes, paženklinus įplaukimą, daugiau laivų turės galimybę pas mus atplaukti, – aiškino vicemeras. – Nieko neslepiu – viską darau savo vardu.

Š. Laužiko teigimu, šio projekto vertė – daugiau kaip 300 tūkst. litų. Maždaug 90 proc. šios sumos jis tikisi gauti per VšĮ „Pasienio žuvys“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder