Etikos komisija: Mindaugas Žilys interesų nesupainiojo

Etikos komisija: Mindaugas Žilys interesų nesupainiojo

Valstybinė tarnybinės etikos komisija (VTEK) svarsčiusi, ar Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario Mindaugo Žilio elgesys atitinka įstatymo nuostatas, nusprendė nutraukti tyrimą, mat nemato tiesioginių interesų supainiojimo įrodymų. Tiesa, komisija rekomenduoja politikui ateityje vengti panašių situacijų.

Apie tokį komisijos sprendimą pranešė VTEK posėdyje dalyvavęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Būtent jis ir kreipėsi į komisiją nurodydamas, kad Klaipėdos savivaldybės tarybos narys Mindaugas Žilys 2011-2012 m. dalyvavo svarstant klausimus ir priimant sprendimus dėl UAB "Poilsio parkas" likvidavimo, turto perdavimo BĮ Klaipėdos miesto kūno kultūros ir rekreacijos centrui bei rinkliavos dydžio nustatymo atrakcionų (laipynių) parko veiklai Klaipėdos miesto poilsio parke. Meras taip pat pateikė informaciją, kad M. Žilys yra Klaipėdos miesto poilsio parke pramogas ir laipynių veiklą vykdančios UAB "Nuotykių parkas KAR KAR" akcininkas ir direktorius.

Pasak V. Grubliausko VTEK nenustatė tiesioginių įrodymų, jog interesai buvo supainioti. Tiesa, komisija rekomendavo politikui ateityje vengti panašių veiksmų.

"Šis komisijos sprendimas įrodė, kad jaunojo kolegos reputacija nėra suteršta. Tai rimtas ženklas, jog prieš teigdami faktus tam tikri žmonės ar jų grupės turėtų išklausyti atsakingų institucijų sprendimus. Toks sprendimas mane tenkina ir jo tikrai neskųsiu. Kreipdamasis į komisiją to ir siekiau - kad nebūtų metamas šešėlis be įrodymų. Komisijos sprendimą reikėtų vertinti kaip galimybę ateityje ir kitiems politikams galbūt net patiems kreiptis į VTEK ir taip išsklaidyti visus įtarimus", - sakė V. Grubliauskas.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder