Estijos prezidentas aplankė laivų statytojus

Estijos prezidentas aplankė laivų statytojus

Vakar Estijos prezidentas Tomas Hendrikas Ilvesas (Toomas Hendrikas Ilvesasi) ir jį lydinti delegacija plaukdamas laivu apžiūrėjo Klaipėdos uostą bei apsilankė Estijos kapitalo AB Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupėje.

VLG - vienintelė verslo įmonė, kurią oficialaus vizito Lietuvoje metu aplankė Estijos prezidentas. Jis pasidžiaugė, kad Estijos koncernas "BLRT Grupp" daro Lietuvoje tai, ko nedaro savo šalyje - nusipirko Klaipėdoje laivų statyklą ir stato laivus.

2001 m. "BLRT Grupp" nusipirko VLG, o 2010 m. - AB "Baltijos" laivų statyklą. Tai didžiausia Estijos įmonių investicija Lietuvoje, o VLG įmonių grupė yra didžiausia estiško kapitalo pramonės įmonė Lietuvoje. Per 12 metų Estijos koncernas Lietuvoje investavo daugiau nei 524 mln. litų.

Svečiai apžiūrėjo laivų korpusų surinkimo cechą, statomą žvejybos laivą. Paskui laivu "Venus S" plaukė per uostą į pietinę uosto dalį, kur teritoriją nuomoja VLG. Beje, šio susitikimo metu VLG generaliniam direktoriui A. Šileikai buvo įteiktas apdovanojimas už ekonominio bendradarbiavimo vystymą tarp Estijos ir Lietuvos.

"Laivų statyba dabar išgyvena ne pačius geriausius laikus, ir kol kas rezultatai nedžiugina. Bet investuodami į žmones, į įrengimus, tikime ateityje pasiekti gerų rezultatų", - sakė F. Bermanas.

Pasak A. Šileikos, "BLRT Grupp" iš esmės pakeitė Klaipėdos įmonių gyvenimą, jos tapo konkurencingos rinkoje. Pernai VLG apyvarta buvo per 400 mln. Lt, o šiemet, tikimasi, ji bus dar didesnė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder