Estakados projektavimo sutartis – negaliojanti

Estakados projektavimo sutartis – negaliojanti

Šilutės rajono savivaldybei iš plačiai nuskambėjusio sandorio liko nebaigtas rengti estakados kelyje į Rusnę techninis projektas, o UAB “Tiltų ekspertų centras” – ketvirtis milijono litų.

2009 metų spalio 30 d. paslaugų viešojo pirkimo – pardavimo sutartis dėl estakados krašto kelyje Šilutė–Rusnė techninio projekto parengimo, sudaryta tarp Šilutės rajono savivaldybės administracijos ir UAB "Tiltų ekspertų centras“, pripažinta negaliojančia, vadovaujantis Lietuvos apeliacinio teismo nutartimi.

Apeliacinis teismas nustatė, kad Šilutės rajono savivaldybės administracija, vykdydama viešąjį pirkimą estakados techniniam projektui parengti, iš tikrųjų pažeidė viešųjų pirkimų įstatymą, todėl paliko galioti Klaipėdos apygardos teismo 2010 m. rugsėjo 13 d. sprendimą, kuriuo minėta estakados projektavimo sutartis buvo pripažinta negaliojančia.

Apeliacinis teismas šį sprendimą tik papildė nuostata, kad restitucija šiuo atveju netaikytina – tai yra UAB “Tiltų ekspertų centras” nereikės grąžinti savivaldybei už projekto rengimą jau sumokėtų 250 tūkst. litų, o savivaldybės administracijai bus paliktas nebaigtas rengti projektas.

Į Klaipėdos apygardos administracinį teismą su civiliniu ieškiniu praeitų metų pavasarį kreipėsi Klaipėdos apygardos prokuratūra, gavusi Šilutėje į Seimą išrinkto Audriaus Endzino prašymą apginti viešąjį interesą. 2010 – ųjų balandžio pabaigoje teismo sprendimu estakados projektavimo darbai buvo sustabdyti…

Šilutės rajono savivaldybės administracija, kuriai pasirašant sutartį su UAB “Tiltų ekspertų centras” vadovavo Šarūnas Laužikas, už estakados techninį projektą buvo pasišovusi sumokėti 800 tūkst. litų, nors iš Kelių priežiūros programos tam tebuvo gavusi ketvirtį milijono.

Tolesnis estakados likimas – naujosios Šilutės rajono savivaldybės valdančiosios koalicijos ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos rankose.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder