ES parama Šilutėje šildo tuščias sienas

ES parama Šilutėje šildo tuščias sienas

Puiki vieta už Šyšos upės, gražus, moderniai atnaujintas, patikimai apšiltintas dviaukštis pastatas Tulpių gatvėje priešais Šilutės ligoninės kompleksą. Bet šią žiemą jis yra šildomas(1200 lt. sąsk. už gruodį) tuščias, skelbia 15min.lt

Toks gautos europinės paramos (1 637 950 litų), skirtos benamių (ir ne tik) socialinės atskirties mažinimui pamario krašte, panaudojimo efektyvumas Šilutėje.

Pridėjusi 289 050 litų iš savo biudžeto, Šilutės savivaldybė čia turėtų atverti duris naujam socialinių paslaugų centrui. 2012-ųjų spalio 25-ąją rajono tarybos sprendimu jis buvo įsteigtas, patvirtinti 7 darbuotojų etatai, o direktorės kandidatūros tvirtinimo procedūra numatyta šiemet sausio 31-ąją.

Gultai ir patalynė, gauti iš labdaringų organizacijų, bedaliams jau paruošti. Bet įnamių vis dar nepriima. “Nes statinį tinkamu naudoti dar nepripažino valstybinė priėmimo komisija, tai yra rangovo atsakomybė“, – į žurnalistės klausimą atsakė laikinoji Šilutės savivaldybės socialinės paramos skyriaus vedėja Virginija Paulauskienė.

Generalinio rangovo, Klaipėdos bendrovės „Viremidos statyba“ vadovas Alius Mažeikis stebisi – „valstybinę komisiją kviesti ir įteisinti statinį yra jo savininko, šiuo atveju, savivaldybės, pareiga ir prievolė“, – sakė jis žurnalistei. Pasak jo, ši procedūra vilkinta ir dėl to, jog savivaldybė ilgai nepaskyrė atsakingo už statinio elektros ūkį asmens.“Dabar visi baigto rekonstruoti pastato dokumentai sutvarkyti ir pateikti Šilutės savivaldybei, ji turėtų kviesti komisiją ir jį įteisinti“.

Bet atverti duris komisijai, po to – naudotojui, paslaugos gavėjui, delsiama. Savivaldybės vicemeras Alvidas Šimelionis vietinėje spaudoje prieš tris dienas teigė, jog „Viremida“, rekonstruodama pastatą, nukrypo nuo projekto, ir dėl to jo įteisinimas iki šiol nepradėtas.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder