Dviračių taką iš Gargždų į Dovilus baigs šiemet

Dviračių taką iš Gargždų į Dovilus baigs šiemet

Gerėjant orams vis daugiau žmonių persėda ant dviračio.

Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotojos Rūtos Cirtautaitės, Klaipėdos rajone besilankantys turistai bei patys miesto gyventojai mėgsta aktyvų laisvalaikį, todėl dviračių takai – būtinybė.

„Šiais metais planuojame baigti įrengti dviračių taką Gargždai–Dovilai. Šis 2016 metais pradėtas dviračių tako įrengimas iš viso kainuos 332 tūkst. eurų. Iš jų – 90,6 tūkst. eurų – Savivaldybės biudžeto lėšos, likę pinigai – iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų. Taip pat šiuo metu projektuojamas ir šio dviračių tako apšvietimas“, − pasakojo vicemerė Rūta Cirtautaitė.

Dviračių takas GargždaiDovilai, eisiantis palei karjerą, turėtų susijungti su kitu dviračiu taku, kuris yra numatytas šiuo metu baigiamame rengti Skaidriosios gatvės projekte. Taigi šiais dviračių takais bus galima važiuoti šalia karjerų Skaidriąja, J. Basanavičiaus ir Dovilų gatvėmis.

Šiuo metų įrengtais dviračių takais Gargžduose galima važiuoti Užuovėjos, Alyvų, Gluosnių bei Pievų gatvėmis. Dviračių takai jungia ir Kvietinių gatvę su Kęstučio gatve, toliau eina palei Kretingos plentą ir tęsiasi Klaipėdos gatvėje, kurią pravažiavus vėl galima sukti į Kvietinių gatvę – tai lyg savotiškas maršrutas ratu, kuriuo gargždiškiai mielai važinėja.

Jau 2015 metų pabaigoje įrengti dviračių takai Vyturių bei S. Dariaus ir S. Girėno gatvėse, o VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ įrengė dviratininkų mėgstamą dviračių taką Gargždai–Dauparai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder