Duobių lopytojai ignoravo Bandužių gatvę

Duobių lopytojai ignoravo Bandužių gatvę

Birželio antroje pusėje savo pasirodymu pradžiuginę daug metų nuo duobių gatvėse bei įvažiavimuose į kiemus kentėjusius automobilius vairuojančius vadinamojo Bandužių kvartalo gyventojus, kelininkai pasitraukė darbo neatlikę iki galo.

"Vakarų eksprese" jau rašėme, jog birželio pabaigoje buvo baigiami asfaltuoti duobėti Budelkiemio, Mogiliovo bei kitų aplinkinių gatvių kiemai bei pačios gatvės.

"Visų skirtų lėšų panaikinti visoms duobėms neužteks, tačiau bent avarinės būklės asfalto dangos bus sutvarkytos", - tąkart sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irena Šakalienė.

Ne vienerius metus avarinės būklės yra ir Bandužių gatvė, ypač jos atkarpa tarp Mogiliovo ir Vaidaugų gatvės, tačiau jos duobių rangovai - bendrovė "Lemminkainen Lietuva" - sugebėjo nepamatyti. Taip ir neužlopę pavojingų skylių asfalte kelininkai pasitraukė į kitą darbų vietą - I. Simonaitytės gatvę.

"Buvo tartasi, kad rangovas sutvarkys visas avarinės būklės vietas. Kodėl jie tą Bandužių gatvę pamiršo, sunku pasakyti. Tačiau jau kalbėjau su jais - pažadėjo grįžti ir pasižiūrėti. Turėtų sutvarkyti", - vakar vylėsi I. Šakalienė.

Žadama, kad duobės bus tvarkomos ir Minijos, Smiltelės, Vingio gatvėse bei Statybininkų prospekte. Tačiau ne viskas einasi taip greitai, kaip norėtųsi gyventojams. "Darbus kiek pristabdė orai - patys matote, kokie jie nepalankūs", - sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

I. Šakalienės teigimu, pabaigę minėtų objektų lopymą "Lemminkainen" turėtų imtis bene didžiausio šio metu pietinės miesto dalies skaudulio - itin tragiškos būklės esančios Šilutės plento atkarpos tarp Vingio ir Smiltelės gatvių.

"Sutartis dėl tvarkymo darbų su bendrove jau pasirašyta. Tiesa, darbų grafiko dar nėra, tačiau manome, jog jie turėtų būti pradėti neužilgo, ir per rudenį bus pabaigti. Duobių lopymo čia nebus - daugiau nei pusės kilometro atkarpoje kelininkai paklos naują asfalto dangą", - sakė valdininkė.

Priminsime, kad iš viso duobių lopymui Klaipėdoje šiemet skirta per milijoną litų: 997 tūkst. Lt - duobėms gatvėse tvarkyti, 150 tūkst. Lt - duobėms kiemuose, 50 tūkst. Lt - duobėms įvažiavimo į švietimo įstaigas keliukuose naikinti.

Už šiuos pinigus jau panaikintos duobės Smiltynėje, Pamario, Pajūrio, Rambyno, Darželio, Liepojos gatvėse. Jų neliko ir dalyje Joniškės gatvės, o kitoje šios gatvės dalyje bus klojama ištisinė asfalto danga.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder