Duobė vidury gatvės - daiktinis įrodymas?

Duobė vidury gatvės - daiktinis įrodymas?

Klaipėdos centre, Stasio Šimkaus gatvėje, žiojėjusi duobė iliustruoja absurdišką ir biurokratišką požiūrį į paprastas problemas. Jei tikėtume vienos valdininkės pasisakymu, duobės nelopė, kad nesunaikintų įrodymų, mat iki šiol neaišku, dėl ko ji atsirado, o vasarą į šią duobę įkrito ir buvo apgadintas automobilis.

"Ta duobė S. Šimkaus gatvėje prieš pat konservatorijos pastatą žiojėjo jau nuo vasaros. Tie, kurie važinėja dažnai, jau žino, kad tą vietą geriau apvažiuoti, nes įkritę ratą, ko gero, paliktų. Baisiausia, kai buvo pasnigę - per sniegą duobės nebesimatė, tad įvažiuoti galėjo bet kas. Neapsikentę skambinome ir į savivaldybę. Valdininkai paaiškino, kad negali jos užlopyti, nes aiškinasi, kas yra kaltas dėl jos atsiradimo. Įsivaizduojate, koks absurdas?" - praėjusią savaitę stebėjosi vienas klaipėdietis.

Pradėjus aiškintis, ar tokia versija gali būti įmanoma, painūs duobės atsiradimo istorijos siūlai susiraizgė dar labiau.

Nelopo - tik užpila?

"Mano žiniomis, dėl šios duobės bendrovė "Klaipėdos vanduo" bylinėjasi su S. Šimkaus konservatorija. Nežinau, gal ir buvo tokių minčių palikti ją kaip daiktinį įrodymą, bet tik ne vidury gatvės. Todėl ji jau buvo vieną kartą lopyta, bet ir vėl įgriuvo. Matyt, ten išties kažkas negerai", - svarstė Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Detaliau jis negalėjo nieko paaiškinti, todėl pasiūlė kreiptis į Miesto priežiūros poskyrio vyresniąją specialistę Nijolę Vedeikienę. Valstybės tarnautoja neslėpė, kad iš pirmo žvilgsnio pasirodžiusi sunkiai įtikima versija, kad miesto centre esanti duobė laikoma tarsi daiktinis įrodymas, yra visiška tiesa.

"Praėjusių metų gegužės mėnesį mes tvarkėme S. Šimkaus gatvę. Berods praėjus vos savaitei po remonto ir atsirado ši įgriuva. Tuomet kilo konfliktas tarp "Klaipėdos vandens" ir S. Šimkaus konservatorijos. O vasarą į tą duobę įvažiavo automobilis ir buvo apgadintas - dėl to buvo pareikšta pretenzija savivaldybei. Todėl mes negalime tos duobės kapitaliai užlopyti, nes gali prireikti atlikti tyrimus. Tad tik užpilame periodiškai šaltu asfaltu, bet, žinoma, per laiką jį vėl išvažinėja", - situaciją paaiškino N. Vedeikienė.

Valdininkė pažadėjo, kad artimiausiu metu duobę vėl užpils, tiesa, ir vėl tik laikinai - šaltu asfaltu. Mat dabar ją normaliai užlopyti nelabai leidžia ir oro sąlygos.

Prašė 900 litų

Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas nustebo išgirdęs apie tokius daiktinius įrodymus.

"Skamba keistai. Juk duobės niekas į teismą nesineš. Pakanka nuotraukų ir liudininkų parodymų. Tad duobes reikia lopyti vos tik jos atsiranda. Kitas klausimas - ar įmanoma jas kokybiškai užlopyti. Galbūt dėl tam tikrų priežasčių jūsų minėta duobė vis įgriūva iš naujo, ypač, jei ten vandens nuotekų problemos. Detaliau negaliu komentuoti, nes tai jau ne mano kompetencija", - sakė A. Kačalinas.

Pasak jo, savivaldybės Teisės skyriui praėjusių metų spalį buvo perduota bendrovės "Klaipėdos pienas" raštiška pretenzija. Bendrovė prašė savivaldybės kompensuoti jai patirtą žalą, mat "Klaipėdos pienui" priklausantis automobilis "Audi" įvažiavo į minėtą duobę ir buvo sugadinta padanga. Kadangi padanga esą buvusi nauja, prašoma kompensuoti per 900 litų patirtą žalą.

Tačiau savivaldybė nesutiko atlyginti žalos, mat daro prielaidą, kad dėl šios įgriuvos atsiradimo kalta S. Šimkaus konservatorija. Esą gatvės danga galėjusi įgriūti dėl netvarkingo konservatorijai priklausančio nuotekų išvado. Tad nukentėjusiai bendrovei ir pasiūlyta aiškintis su konservatorija.

Kaltų nėra?

Pirštais į konservatorijos pusę rodo ir bendrovės "Klaipėdos vanduo" vadovas Leonas Makūnas. Jis patikino, kad S. Šimkaus gatvėje net buvo atlikta speciali diagnostika, kurios metu paaiškėjo, kad įgriuva niekaip nesusijusi su bendrovei priklausančiais vandens tinklais.

"Toje vietoje, kur atsirado duobė, yra nuotekų išvadas iš konservatorijos, kiek supratau - jis nebenaudojamas. Tad gali būti, kad dėl to kaltas nuotekų išvado gedimas. Arba gali būti ir pačios gatvės problema. Sunku pasakyti. Kadangi įsitikinome, kad tai ne mūsų bendrovės problema, nebesikišame į šį klausimą", - paaiškino L. Makūnas.

Savo ruožtu konservatorijos direktorė Loreta Jonavičienė tikino, kad jos vadovaujama įstaiga niekuo dėta. Esą 2012 m. pradžioje konservatorija kaip tik atliko elektros, vandentiekio bei nuotekų tinklų kapitalinį remontą. Minėtas nuotekų įvadas, pasak jos, taip pat buvo sutvarkytas.

"Darbus atlikę subrangovai mus užtikrino, kad mes tikrai nekalti dėl tos duobės atsiradimo. Čia gali būti bendrovės "Klaipėdos vanduo" problema. Žinoma, kad ši duobė ir mums jau įgriso iki gyvo kaulo - vis atsiranda ir atsiranda. Ir niekas neišsiaiškina. kodėl taip yra", - kalbėjo L. Jonavičienė.

Kaip pavyko suprasti iš pokalbininkų pasisakymų, bendrovės dėl šios duobės nesibylinėja ir nebesiginčija. Tiesiog kiekvienas liko prie savo nuomonės. Džiugu bent tiek, kad valdininkai operatyviai sureagavo ir, kol šis straipsnis buvo parengtas, - duobę užlopė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder