Dituvos soduose užvirė mūšis dėl valdžios

Dituvos soduose užvirė mūšis dėl valdžios

Dituvos sodų bendrijoje, vienijančioje per 6 000 sodininkų, užvirė tikras mūšis dėl valdžios. Pakartotinai įvykusiame susirinkime praėjusį sekmadienį buvo išrinkta nauja bendrijos valdyba ir pirmininkas. Tačiau senoji valdžia lengvai pasiduoti neketina, tad dituviškiams aiškintis santykius gali tekti ir teismuose.

"Vakarų eksprese" jau rašėme, kad Dituvos soduose susibūrusi jaunimo iniciatyvinė grupė siekia pokyčių bendrijos veikloje. Po neįvykusio pirmojo Dituvos sodų bendrijos visuotinio susirinkimo gegužės pabaigoje, birželio 5-ąją Klaipėdos centriniame stadione buvo sušauktas pakartotinis susirinkimas. Šįkart, anot bendrijos atstovų, jau susirinko ne pusšimtis, o 287 sodininkai. Pasak pačių sodininkų, tokio bendrijos narių aktyvumo jie buvo seniai nematę.

Tačiau susirinkime užvirusias aistras teko malšinti net iškviestos policijos bei apsaugos pareigūnams. Mat senąją bendrijos valdybą palaikantieji sodininkai bandė nutraukti susirinkimą ir pripažinti jį negaliojančiu. Konfliktas kilo susiginčijus, ar pripažinti išankstiniu balsavimu valdybos pateiktus dokumentus su esą sodininkų surinktais parašais, kurie nebuvo užfiksuoti susirinkimo pradžioje, registracijos metu.

Po ginčo keliasdešimt sodininkų paliko stadioną. Likusieji 211 susirinkimą nutarė tęsti. Buvo išrinkta naujoji bendrijos 7 asmenų valdyba, o iš trijų kandidatų - ir naujas bendrijos valdybos pirmininkas Jonas Baltokas. Taip pat buvo patvirtinti darbotvarkės klausimai dėl vidaus tvarkos taisyklių ir bendrijos įstatai.

"Tačiau daugiau darbotvarkės klausimų apsvarstyti negalėjome, nes bendrijos pirmininkas Vytautas Gedvila pasišalino iš susirinkimo ir, kaip vėliau paaiškėjo, su visais užsiregistravusiųjų susirinkimo dalyvių sąrašais", - "Vakarų ekspresui" sakė J. Baltokas.

Naujosios bendrijos valdybos nariai kreipėsi į policiją dėl dingusių dokumentų. Po kelių dienų paaiškėjo, kad jau pirmadienį, kitą dieną po susirinkimo, iš bendrijos sąskaitos, nieko nežinant naujai išrinktai valdybai, buvo pervesta 4 300 litų vieno advokato kontorai už teisines paslaugas, nors Dituvos bendrija turi savo teisininkę, kuriai moka atlyginimą.

"Tokia žinia mus išties šokiravo. Senoji bendrijos valdyba naudoja mūsų pinigus prieš mus pačius. Kviečiame pirmininką V. Gedvilą garbingai pasitraukti, grąžinti dokumentus ir nenaudoti bendrijos lėšų lyg asmeninių teisinei kovai prieš susirinkime išreikštą bendrijos narių valią. Mes, dituviškiai, dabar gyvename įtampoje. Toks jausmas lyg kovotume prieš oligarchų klaną. Kovojame viešumu ir demokratiniais metodais. Jeigu 211 sodininkų susirinkime pasisakė už būtinus pokyčius bendrijoje, tai reikia to ir imtis vardan visų Dituvos sodininkų gerovės", - sakė J. Baltokas.

Dėl to, kad nepavyksta atgauti dokumentų, naujoji bendrijos valdyba negali įsiregistruoti Registrų centre ir pradėti veiklos.

V. Gedvila, su kuriuo dar nenutraukta darbo sutartis, komentuoti situaciją atsisakė. "Turiu nedarbingumo pažymą, blogai jaučiuosi. Kai pagerės sveikata, mielai atsakysiu į visus klausimus", - "Vakarų ekspresui" žadėjo jis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder