Dituvos sodų bendrijos mįslė: kas meluoja?

Dituvos sodų bendrijos mįslė: kas meluoja?

Didžiausioje Lietuvoje Dituvos sodų bendrijoje vyksta neregėti dalykai - jau daugiau nei mėnesį čia verda kova tarp naujai išrinktos ir senosios bendrijos valdybos. Nesutariama dėl birželio 5-osios valdybos rinkimų teisėtumo.

Dalis sodų gyventojai teigia, jog Klaipėdos centriniame stadione vykusio susirinkimo metu Dituvos jaunimas savavališkai bandė įvesti savo tvarką. Negana to, senasis sodų bendrijos pirmininkas Vytautas Gedvila sakosi buvęs sumuštas visų susirinkusiųjų akivaizdoje.

Sumušė prie 200 liudininkų?

"Vakarų eksprese" jau rašėme, kad birželio 5 dieną Klaipėdos centriniame stadione vykusio susirinkimo metu Dituvos gyventojai išrinko naują bendrijos valdybą ir pirmininką, tačiau dingo užsiregistravusių susirinkimo dalyvių sąrašai, manoma, pasisavinti V. Gedvilos.

Šis tikino, jog jų neėmė, nes paliko dokumentus susirinkime, kai išvažiavo į policiją apskųsti bendrijos dėl neteisėtai priimto sprendimo.

"Mane sumušė. Išplėšė mikrofoną iš rankų, trenkė per veidą, pradėjo spardyti. Iš karto nuvažiavau į policiją paduoti pareiškimo, palikęs sąrašus susirinkime", - teigė V. Gedvila.

SENASIS sodų bendrijos pirmininkas Vytautas Gedvila sakosi buvęs sumuštas daugiau nei 200 sodininkų akivaizdoje.

Be šių dokumentų naujoji valdyba neturi teisės pradėti dirbti, nes negali būti įregistruota Registrų centre.

Tačiau naujai išrinktasis bendrijos pirmininkas Jonas Baltokas teigia, jog V. Gedvila sumuštas nebuvo.

"Po to, kai iš 211 susirinkime dalyvavusių narių už senąjį pirmininką balsavo tik 40, šis pareiškė, jog balsavimas neteisėtas, ir išėjo iš susirinkimo. Tiesa, einant jį kažkas stumtelėjo, bet kalbos apie kūno sužalojimus yra tiesiog juokingos", - teigė J. Baltokas.

Senasis pirmininkas taip pat kaltinamas gyventojų pinigų švaistymu, kadangi pasisamdė advokatą iš bendrijos sąskaitos.

Naujuoju nepasitiki?

Bendrijos gyventojai susirinko Klaipėdos centriniame stadione, nes nesutiko pripažinti išankstinio balsavimo renkant bendrijos valdybą rezultatų. J. Baltokas teigė, jog bendrijos vidaus įstatuose išankstinis balsavimas apskritai nėra numatytas, be to, senoji valdyba pateikė netvarkingą šūsnį popierių su gyventojų parašais, o ne oficialius balsavimo blankus.

"Stadione susirinko jaunimas, kuris tiesiog nori patekti į valdžią. Dalyvavau išankstiniuose rinkimuose, nesuprantu, kam reikėjo daryti dar vienus, - stebėjosi sodų bendrijos gyventoja Brigita Janulienė. - Balsavau už senąjį pirmininką, nes J. Baltoko nė nepažįstu."


Kai kurie gyventojai abejoja naujojo valdybos pirmininko kompetencija, nes mano, kad ketverius metus gyvenantis Dituvoje J. Baltokas per menkai išmano bendrijos reikalus.

"Tai paprasčiausias chuliganas, - teigė vieno iš Dituvos sodų kvartalų pirmininkė Tamara Kogut. - Ką jis žinos apie bendrijos problemas, jei gyvena čia taip trumpai?"

Tuo tarpu J. Baltokui tokios kalbos atrodo juokingos, kadangi senasis pirmininkas net nėra Dituvos gyventojas. "Žmonės tiesiog bijo permainų", - tikino jis.

Kas meluoja?

"Tokio susirinkimo Dituvos sodų bendrijos istorijoje dar nėra buvę - agresyvus jaunimas gėrė alų, šūkaliojo, nepagarbiai elgėsi su pirmininku. Gyventojai neleido jam perskaityti veiklos ataskaitos. Ne susirinkimas, o beprotybė", - teigė T. Kogut.

J. Baltokas išsako kitokią versiją - esą pirmininko veiklos ataskaita išklausyta visiškoje tyloje ir susirinkimas buvęs drausmingas.

Akivaizdu, jog kažkuris iš įvykio liudininkų meluoja, tą šiuo metu bando išsiaiškinti teismas. Klaipėdos rajono apylinkės teismui pateiktas ieškinys dėl Dituvos sodų bendrijos valdybos rinkimų neteisėtumo kol kas yra pasiruošimo bylos nagrinėjimui stadijoje.

Bylą tirianti Klaipėdos rajono apylinkės teismo teisėja Jūratė Lukšienė kol kas ieškinio nekomentuoja.

"Neaišku, kada turėsime tikslių duomenų, tačiau tikėtina, kad byla bus išnagrinėta iki Naujųjų metų", - teigė teisėja.

Šiuo metu Dituvos sodų bendrijos pirmininko pareigas vis dar eina V. Gedvila.

SUSIRINKIMAI. Gegužės 21-ąją įvykęs Dituvos sodų bendrijos visuotinis ataskaitinis susirinkimas pasibaigė be rezultatų - trūko kvorumo. Birželio 5-osios susirinkimas buvo jau visai kitoks, ir jo rezultatus bandys išnarplioti teismas. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder