Diskusija apie sienų marginimo meną

Diskusija apie sienų marginimo meną

Penktadienį, kovo 16 dieną, Teatro studijoje „Aušra“ vyko paskaita – diskusija su Algirdu Ramanausku – Greitai.

Kartu su kviestiniu svečiu, televizijos laidų ir renginių vedėju A. Ramanausku – Greitai, diskusijoje dalyvavo Klaipėdos miesto mero pavaduotojas Vytautas Čepas bei asociacijos "Mano miestas Klaipėda" prezidentas Raimondas Beliauskas. Renginį vedė – Gintaras Bendžius ("Mano miestas Klaipėda" valdybos narys).

Kalbėdamas apie opią Lietuvos miestams problemą A. Ramanauskas pirmiausia siūlė išsiaiškinti reiškinio, o ne technikos "graffiti" esmę. Keliskart buvo pabrėžta, jog "graffiti" laikomas bet koks rašymas, piešimas viešose vietose, tačiau būtinai nelegalus. "Jeigu paišoma leistinose vietose, ant vadinamųjų "legalių sienų", tai jau nebe graffiti", - sakė diskusijos svečias.

Nešykštėdamas sarkazmo, drastiškų pasisakymų sienų "margintojų" adresu, A. Ramanauskas – Greitai papasakojo sklandančių mitų apie tokius menininkus, atskleidė, kokia realybė yra iš tikrųjų.

Jis niekaip nesutiko, jog tai – kūrybingų vaikų darbai. "Ar ant sienos nupieštas zuikis, meškiukas, ar užrašyta banali frazė gali būti laikomi kūrybingų vaikų saviraiška", - stebėjosi jis.

"Paišo ne vaikai, o suaugę žmonės, tačiau jų nėra tiek daug, kaip gali pasirodyti. Statistika rodo, kad milijoniniam miestui atitenka 15 – 20 "meistrų", tačiau jiems prijaučiančių, jų "advokatų", apstu, o su jais jokia diskusija neįmanoma. Tu kalbi apie tiltus, jie – apie miltus", - teigė A. Greitai.

Uostamiesčio mero pavaduotojas V. Čepas savo ruožtu papasakojo, kaip prasidėjo kova su miesto margintojais, kur vien Giniovo padaryti nuostoliai miestui siekia milijoną litų, pabrėždamas, jog dabar savivaldybės rūpestis yra vandalų nubaudimas.

Buvo prisiminta ir Solomono istorija Vilniuje. Jam pasisekė geriau nei klaipėdiečiui Giniovui, nes jį nubausti neužtenka teisinių priemonių. Be to, jis yra išvykęs iš šalies.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder