Detalieji planai - dar trims mikrorajonams

Detalieji planai - dar trims mikrorajonams

Tikimasi, kad iki kovo pabaigos pavyks parengti dar trijų Klaipėdos mikrorajonų detaliuosius planus.

Pirmadienį Klaipėdos Tarybos Teritorijų planavimo komiteto nariams architektas Algirdas Sviderskas pristatė jų koncepcijų variantus.

Pasiūlyti gyvenamųjų Žardininkų, Vingio ir Miško rajonų planai, taip pat komercinės paskirties sklypo palei Minijos gatvę nuo sankryžų su Smiltelės gatve ir Taikos prospektu detalusis planas.

Naujos statybos koncepcijoje nenumatomos, planuojama išsaugoti žaliuosius plotus bei medžius, numatomos galimybės įrengti papildomas automobilių stovėjimo aikšteles - be šių planavimo dokumentų to padaryti neįmanoma. Vien Žardininkų ir Vingio rajonuose galėtų atsirasti 700-800 naujų vietų mašinoms.

Pagal pateiktus variantus mikrorajonuose sklypai su visa infrastruktūra gali būti priskiriami atskiriems daugiabučiams arba jų grupėms, esant galimybei suformuoti nauji sklypai. Tačiau kuris kelias bus pasirinktas neaišku, nes bet kuris sprendimas gali iššaukti nesutarimus tarp gyventojų - grėstų pykčiai dėl vietų automobiliams, mokesčių už kiemų valymą ir pan.

Planavime, pasak A. Svidersko, vangiai dalyvauja namų administratoriai, o patys gyventojai, išvydę dirbančius architektus, domisi, ką šie čia veikia.

Tikimasi, kad koncepciją pavyks suderinti ir miesto Tarybai teikti iki kovo pabaigos, o visus miesto miegamųjų rajonų detaliuosius planus parengti iki 2013 m. kovo.

Dabar jau parengti keturių rajonų planai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder