Departamentas gina Naglį Puteikį

Departamentas gina Naglį Puteikį

Kultūros paveldo departamentas (KPD) pareiškė manatis, kad Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjas Naglis Puteikis, priešingai nei teigia prokurorai, nepažeidė įstatymų.

Patylėję kelias dienas, praėjusias po pranešimo apie tai, kad N. Puteikio byla perduota teismui, KPD valdininkai pranešė susipažinę su Klaipėdos apygardos prokuratūros kaltinamuoju aktu dėl galimo N. Puteikio piktnaudžiavimo tarnyba nevykdant teismo sprendimo.

KPD atstovai pareiškė manantys, kad N. Puteikis, atlikdamas teismo įpareigojimą suderinti detalųjį planą Herkaus Manto g. 11 pagal išduotas sąlygas, nediskreditavo valstybės institucijos ir valstybės tarnautojo vardo, nepažeidė įstatymų ir kultūros vertybių apsaugos principų.

Pasak departamento atstovų, UAB "Investicijų kvadrantas" detaliuoju planu numato nugriauti buvusį kino teatrą "Vaiva" ir naujai formuojamame sklype pastatyti šešis pastatus iš stiklo ir betono. Pagal projektą, aukščiausias iš jų sieks 30 metrų.

"Pakartotinai teikiamas derinti detalusis žemės sklypo planas nebuvo pataisytas pagal išduotas sąlygas, todėl jo sprendiniai neatitinka Teritorijų planavimo ir Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymų reikalavimų. Detaliojo plano rengėjai savavališkai pakeitė sklypo tvarkymo ir naudojimo reikalavimus, užstatymo aukštingumo ir intensyvumo rodiklius.

Be to, šis detalusis planas prieštarauja ir Klaipėdos miesto bendrajam planui, pagal kurį planuojamas sklypas yra mažaaukščių gyvenamųjų namų statybos teritorijoje. O pagal detalųjį planą sklypas priskiriamas daugiaaukščių ir aukštybinių pastatų statybos teritorijai", - KPD pareiškė valdininkai.

Anot jų, dėl šių priežasčių Kultūros paveldo departamentas yra pateikęs prašymą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui atnaujinti bylą.

Taip pat pateiktas skundas dėl baudžiamosios bylos N. Puteikiui iškėlimo pagrįstumo ir teisėtumo - esą teismo įpareigojimas buvo skirtas valstybės įstaigai, o įgaliotas valstybės tarnautojas, atlikdamas teismo įpareigojimą, veikė kompetencijos ribose, nepažeisdamas Valstybės tarnybos įstatymo įpareigojimo laikytis Konstitucijos ir įstatymų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder