Delfinariumą dar gožia korupcijos šešėlis

Delfinariumą dar gožia korupcijos šešėlis

Seime netrukus bus apsispresta, ar bus baigtas specialus tyrimas dėl galimos korupcijos Lietuvos jūrų muziejaus rekonstrukcijos bei delfinų išvežimo į Graikiją istorijose.

Seimo Antikorupcijos komisija trečiadienio posėdyje planuoja padėti galutinį tašką.

"Jau gauti atsakymai iš įvairių institucijų. Juos įvertinus tas tyrimas arba bus nutrauktas, arba teks kreiptis į teisėsaugą. Pasistengsime užbaigti šį reikalą - ir mano, ir komisijos narių kadencijos baigiasi, reikia užbaigti pradėtus darbus", - sakė komisijos primininkas Ligitas Kernagis.

Anot jo, galimas korupcijos apraiškas galima įžvelgti analizuojant rekonstrukcijos konkursą bei sutartį tarp Lietuvos jūrų muziejaus ir privataus graikų delfinariumo dėl delfinų globos remonto metu.

"Pastarosios sąlygos atrodo itin įdomiai", - pasakojo L. Kernagis.

Anot jo, dėl šios sutarties teko laukti atsakymų iš paties delfinariumo, Graikijos parlamento bei Lietuvos ambasados šioje šalyje.

"Aš jau nieko apie tai negalvoju: vieni dirba savo darbus, kiti - savo. Apskritai, nematau jokio pagrindo tokiam tyrimui, darome viską, kad delfinai kuo greičiau grįžtų namo, tikriausiai kitų metų gegužę, rekonstrukcijos darbai yra atnaujinti. Bet Antikorupcijos komisija lai dirba. Reikia gi dirbti prieš rinkimus, o delfinai - populiari tema", - tokią savo nuomonę apie tyrimą pareiškė muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder