Dėl vietos Seime kovą tęsia du kandidatai

Dėl vietos Seime kovą tęsia du kandidatai

Sekmadienį trijose Lietuvos vienmandatėse rinkimų apygardose vyko nauji rinkimai į Lietuvos Respublikos Seimą. Savo žodį tarė ir Klaipėdos rajono gyventojai, kurie pirmajame ture daugiausiai balsų atidavė konservatorei Rasai Petrauskienei ir Lietuvos centro partijos atstovui Kristupui Krivickui.

Rinkimai didelio susidomėjimo nesulaukė. Iš viso Gargždų rinkimų apygardoje (Nr. 31) balsavo vos 6 875 gyventojai (17,74 proc.). Rinkimų kova buvo atkakli, tad jai prireiks antrojo turo.

Atkakliausia kova vyko tarp R. Petrauskienės ir K. Krivicko. Už Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų iškeltą kandidatę balsavo 1 158 rinkėjai (16,84 proc.), o štai Lietuvos centro partijos iškeltas kandidatas sulaukė 1 123 balsų (16,33 proc.).

Arčiausiai lyderių dvejeto buvo Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio iškeltas Justas Ruškys, sulaukęs 1 082 balsų (15,74 proc.). Ketvirtas liko save išsikėlęs Martynas Pocius - 886 balsai (12,89 proc.).

Buvęs Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, atstovavęs Lietuvos socialdemokratų darbo partijai, sulaukė 861 (12,52 proc.) gyventojo palaikymo. Su 559 balsais (8,13 proc.) liko Lietuvos socialdemokratų partijos atstovė Ligita Liutikienė.

Valstiečių atstovas Raimundas Daubaris surinko 554 (8,06 proc.) rinkėjų balsus, o save išsikėlęs Gintautas Kniukšta - 405 (5,89 proc.).

Klaipėdos rajone vykusiuose rinkimuose mažiausiai balsų (126, t. y. 1,83 proc.) sulaukė Darbo partijos atstovas Valdas Rimkus ir save išsikėlęs Kazimieras Juraitis (121, t. y . 1,76 proc.).

Pasak Gargždų apygardos rinkimų komisijos pirmininko Zigmo Bitino, rinkimų dieną pažeidimų užfiksuota nebuvo. Spaudos konferencijoje pastabų turėjo tik visuomeninė organizacija "Baltosios pirštinės".

"Mano akimis, rinkimai buvo ramūs, tikriausiai ramesnių ir būti negalėjo. Tačiau buvo daug stebėtojų, todėl viskas buvo akylai stebima. Per spaudos konferenciją pastabų pateikė "Baltosios pirštinės", neva į kabiną įėjęs žmogus nebuvo matomas ir biuletenį galėjo nufotografuoti. Dėl to problemų nėra, kabiną galėsime pasukti. Kažkur lauke buvo matomas plakatas, bet jų visada yra, bet arčiau nei 50 metrų iki būstinės plakatų nebuvo", - "Vakarų ekspresui" sakė Z. Bitinas.

Paklaustas, ar mažas rinkėjų aktyvumas Klaipėdos rajone buvo netikėtas, Z. Bitinas teigė panašaus rezultato ir tikėjęsis.

"Rinkėjų aktyvumas panašus visur. Tikėjausi, kad bent 20 procentų aktyvumo išspausime. Sunku pasakyti, koks aktyvumas bus antrajame ture. Galbūt likusiems kandidatams pavyks padidinti rinkėjų aktyvumą", - vylėsi Z. Bitinas.

Antrasis rinkimų turas vyks po dviejų savaičių - rugsėjo 22 d. Jame dėl vietos Seime susikaus R. Petrauskienė ir K. Krivickas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder