Dėl "stiklainių" kreipėsi į generalinį prokurorą

Dėl "stiklainių" kreipėsi į generalinį prokurorą

Šiandien Kultūros paveldo departamentas (KPD) kreipėsi į generalinį prokurorą Darių Valį ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorių Žimantą Pacevičių dėl Klaipėdos apygardos prokuratūros bei STT Klaipėdos valdybos pareigūnų veiksmų, kuriais departamentui neva trukdoma vykdyti savo funkcijas.

Taip paveldosaugininkai sureagavo į iškeltą naują baudžiamąją bylą po to, kai KPD pakartotinai atsisakė suderinti žemės sklypo Herkaus Manto g. 11 detalųjį planą. Departamento nuomone, tokiu būdu siekiama "įteisinti įstatymo draudžiamus veiksmus ir galimybę įgyvendinti neteisėtas statybas" valstybės saugomos istorinės miesto dalies teritorijoje. Čia ketinta pastatyti šešis pastatus, kurių aukštis siektų 30 metrų.

KPD rašte generaliniam prokurorui ir STT direktoriui teigiama, neva Klaipėdos apygardos prokurorai ir STT pareigūnai "gina išskirtinai privataus asmens interesus, ignoruodami viešąjį interesą, pažeisdami kultūros vertybių apsaugos konstitucinę normą". Esą sukuriama situacija, leidžianti "piktnaudžiauti suteiktais įgaliojimais ir vykdyti neteisėtą baudžiamąjį KPD valstybės tarnautojų persekiojimą už tai, kad jie laikosi Konstitucijoje nustatytos priedermės valstybei - saugoti kultūros vertybes".

Departamentas paprašė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorų ir STT Klaipėdos valdybos pareigūnų "nusikalstamų veiksmų piktnaudžiaujant savo įgaliojimais".

Priminsime, jog šiuo metu teismo dėl sklypo Herkaus Manto g. 11 laukia Seimo narys Naglis Puteikis, prieš tai vadovavęs KPD Klaipėdos teritoriniam padaliniui. Jam taip pat buvo iškelta byla dėl to, kad jis atsisakė vykdyti teismo sprendimą ir derinti minėtą detalųjį planą.

"Būtent su Puteikio pavarde ir būtų galima sieti naujuosius KPD skundus. Gruodžio 1-ąją prasidės jo teismas, todėl dar kartą pasireklamuoti ir pasisvaidyti garsiais pareiškimais - ne prošalį", - VE.lt teigė minėti savo pavardės nepanoręs vienas uostamiesčio teisėtvarkininkų.

"Teisę rašyti pareiškimus ar raštus turi visi, taip pat - ir KPD. Tačiau jeigu tai yra tam tikra spaudimo forma prieš prasidedantį N. Puteikio teismą, galiu pasakyti viena: spaudimas nepavyks.

O jeigu KPD savo pareiškimu išties sureagavo į naują ikiteisminį tyrimą, beje, pradėtą dėl galiojančio ir neskundžiamo teismo sprendimo nevykdymo... Tai yra visos sistemos bėda - kai atsiranda valdininkų, kurie galvoja, kad yra aukščiau teismo sprendimų. Ir yra bėda, kai jie pradeda vykdyti savą teisingumą", - situaciją pakomentavo Klaipėdos apygardos prokuratūros vyr. prokuroras Giedrius Danėlius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder