Dėl nugriautos šaudyklos - priekaištai

Dėl nugriautos šaudyklos - priekaištai

Sausio mėnesį nugriautas apleistas pastatas Birutės g. 5A - buvusi vienintelė uostamiesčio šaudykla - vis dar kelia aistras. Paskutinė buvusi šaudyklos vadovė Svetlana Lapickaja su palaikymo komanda pirmadienį lankėsi Klaipėdos miesto tarybos Kontrolės komitete ir ir reikalavo paaiškinti, kodėl šis pastatas buvo sulygintas su žeme, bei šį sprendimą atšaukti.

S. Lapickajos teigimu, šauliai dėl pastato grąžinimo klubui kovojo nuo 1995 metų. Pastatas klubui taip ir nebuvo grąžintas, o pernai pavasarį nuspręsta jį griauti. Pasak S. Lapickajos, tai buvo padaryta neteisėtai.

Komitete apsilankiusi Kontrolės ir audito tarnybos savivaldybės kontrolieriaus pavaduotoja Angelė Kusienė tikino atvirkščiai - griaunant šaudyklą ir priimant tokį sprendimą jokie teisės aktai pažeisti nebuvo, todėl preteksto tam prieštarauti nėra.

S. Lapickaja aiškino, kad griauti tiro nebuvo galima, mat šaulių bendruomenė yra kreipusis į teismą dėl šio sprendimo. Tiesa, teismas jokių apribojimų nepritaikė, todėl pastatas vis dėlto buvo nugriautas. Susidaro paradoksali situacija - teismas sprendžia, ar galima griauti pastatą ar ne, jau po to, kai šio nebėra ant žemės paviršiaus. Ne ką mažiau paradoksaliai dėl tos pačios priežasties skambėjo ir S. Lapickajos prašymas, kad nutarimas griauti šaudyklą būtų pripažintas negaliojančiu.

Kontrolės komiteto narių nuomone, svarstyti situacijos nebėra prasmės - pastatas nugriautas, Kontrolės ir audito tarnyba pripažino, jog tai padaryta teisėtai. Politikai pasiūlė rekomenduoti savivaldybės administracijai ieškoti naujų patalpų, kur būtų galima įrengti šaudyklą.

Tiesa, toks siūlymas S. Lapickajai nepatiko, mat jos teigimu, nugriautas pastatas buvo bene vienintelis tinkamas šaudyklai Klaipėdoje, o rasti kitą tokį ar pritaikyti kažką iš esamų yra praktiškai neįmanoma.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder