"Dėl naudos sau ir blusą nuvarytų iki Kauno"

"Dėl naudos sau ir blusą nuvarytų iki Kauno"

Antanas Bosas, Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos prezidentas, buvęs Darbo partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas, dalijasi mintimis apie Klaipėdos poilsio parką ir Mindaugą Žilį.

Kaip buvęs DP Klaipėdos m. skyriaus pirmininkas ir Mindaugo Žilio bendrapartietis, kolega, ką galėtumėte pasakyti apie dabar  jo valdomą įmonę - UAB "Nuotykių parką KAR KAR"?

Nenorėčiau, kad M. Žilį vadintumėte mano kolega ir labai gėda, kad buvau bendrapartietis. O apie jį mano nuomonė nesikeičia, tai politinė prostitutė – nuo kojų nagų iki viršugalvio. Dėl naudos sau ir blusą nuvarytų iki Kauno.

Save gerbianti partija tokio perėjūno neturėtų priglausti, nebent patys naudojasi tokiais pat metodais. Galbūt ir tai lėmė, kad nė vienas LLCS narys nepateko į Seimą.

Rinkimų į Klaipėdos miesto tarybą metu, jam esant dar darbo partijoje, už neteisėtą reklaminę agitaciją, savęs populiarinimą ir viešinimą, galima buvo taikyti drausmines nuobaudas, bet kad nekiltų skandalas ir dėl jo neteisėtų veiksmų nenukentėtų Klaipėdos m. DP skyrius, o ir visa partija, skyriaus administratorės ir rinkimų štabo vadovės dėka ši neteisėta jo veikla buvo sustabdyta.

Liberalų ir centro sąjunga paėmė jį po savo sparnu tam, kad Liberalų sąjūdžiui laimėjus rinkimus, norėjo turėti atsvarą Taryboje, valdančiojoje daugumoje Vytauto Grubliausko komandai. Tai pasiėmė bet ką. Ir, ko gero, ne be jų ( liberalcentristų) pagalbos, norint atsidėkoti perėjūnui, buvo padaryti veiksmai, organizuojant parko laipynių konkursą. 

Labai gerbiu merą, kad laiku kreipėsi į VTEK tarnybą, nepaisant to, kad Mindaugas Žilys yra valdančioje daugumoje. O dėl konkurso teisėtumo turėtų susidomėti teisėsaugos institucijos, bet niekas nesikreipia.

Labai sveika jaunam žmogui užbėgti už akių ir pastatyti į vietą, kad nepadarytų rimtesnių (ar didesnių ) nusikaltimų siekiant naudos sau.

Nors Darbo partijos skyriuje M. Žilys buvo aktyvus, organizuodavo renginius, bet tuoj pat prisigalvodavo įvairių rinkliavų, kurių nereikėjo. Kad renginys būtų sėkmingas, užtekdavo skyriaus entuziastų ir darbų pasidalinimo.

Atėjęs į DP Klaipėdos skyrių, prisistatė "rimtu juristu". Savo juridinių gebėjimų darbo metu taip ir nesugebėjo pademonstruoti, darė vieną klaidą po kitos. Labai gailiuosi, kad juo patikėjome. Jį pastatėme į 5-ąją sąrašo vietą. Žemindamas kitus, lipdamas per galvas savo kolegoms, sugebėjo įtikinti rinkėjus, kurie jį išreitingavo į trečiąją vietą, ir taip jis papuolė į miesto Tarybą.

Kaip skyriaus pirmininkas, prisiimu kaltę. Labai gaila, kad nepastebėjau to anksčiau. Per vėlai pastebėjome, kad naudojantis politiniu statusu, kitomis valdžios institucijomis, siekia naudos tik sau. Net nesusimąsto, kad DP Klaipėdos miesto skyriaus sunkiai surinktų lėšų rinkimams trečdalis buvo panaudota jo rinkimų kampanijai. Bet jis net nesijaučia skolingas skyriui. Nesijaučia apgavęs rinkėjus, kurie balsavo už DP, o ne už M. Žilį. Nes rinkimai į Tarybą yra tik daugiamandačiai.

M. Žilys ir toliau naudojasi Tarybos nario pareigomis, kurdamas naudą sau, o ne dirbdamas miestelėnams.

Kokia Jūsų nuomonė apie galimai neskaidrų laipynių įrengimo konkursą Klaipėdos poilsio ( Jūros) parke?

Dėl viešųjų pirkimų laipynių konkurso parke – klausimas: kas buvo savivaldybės komisijoje? Tegul kiekvienas komisijos narys paaiškina, kaip konkursą gali laimėti įmonė, neatitinkanti konkurso reikalavimų. Arba pasako, kas jam (kiekvienam komisijos nariui) darė spaudimą, kad būtų priimtas toks sprendimas?

Viešųjų pirkimų konkursų neskaidrumas yra didžiausia daugumos valdžios institucijų bėda. Todėl reikia ištirti ne tik M. Žilio, bet ir visą viešų pirkimų komisijos bei jai įtaką darančių asmenų veiklą. Tada ir pamatytume, kieno ausys kyšo iš už sauso komisijos sprendimo.

Ką manote apie situaciją parke?

Buvo skaudu matyti, kaip parkas pirmuosius dvejus Lietuvos nepriklausomybės dešimtmečius nyko. Sulūžusius atrakcionus teko nugriauti ir išvežti, jis buvo tapęs "bomžų" susirinkimo vieta. Nuolat parką prižiūrėti būtų kainavę daug pigiau.

Labai pradžiugino, kad parkas vėl atsigauna, tvarkomas. Šiame etape parkui dar trūksta šalių susitarimo, pinigų, tinkamo valdžios dėmesio, kad parkas vėl taptų patrauklia ir  miestiečių mėgstama vieta.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder