Dėl grubių pažeidimų sustabdyta baro "Senas namas" veikla

Dėl grubių pažeidimų sustabdyta baro "Senas namas" veikla

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad dėl patikrinimų metu nustatytų grubių pažeidimų sustabdyta baro ,,Senas namas” (Sportininkų g. 23 -1, Klaipėda) veikla bei laikinai uždrausta aptarnauti lankytojus UAB „Kailupas“ kavinėje – bare „Magija“ (Vasario 16-osios g. 2, Pilviškių m., Vilkaviškio raj.).

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams patikrinus barą ”Senas namas”, nustatyta, kad maisto gamyba vykdoma nebuvo, nors turėjo leidimą pardavinėti alkoholinius gėrimus ir gaminti riboto asortimento patiekalus. Maisto tvarkymui skirtos patalpos buvo netvarkingos, nešvarios, užkrautos nenaudojamais asmeniniais daiktais, įrengimai susidėvėję, nevalyti. Nebuvo rankų dezinfekavimo priemonių, karšto vandens. Maisto ruošimo patalpoje rasti produktai, skirti asmeniniam vartojimui, be įsigijimo dokumentų. Prekiavo pats savininkas, kuris neturėjo darbo drabužių, buvo nepasitikrinęs sveikatos, neišklausęs higienos žinių kursų. Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, baro veikla sustabdyta. Savininkui surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas, skirta bauda.

Vilkaviškio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, atlikusi pakartotiną patikrinimą UAB „Kailupas“ kavinėje – bare „Magija“, nustatė daug pažeidimų. Darbuotojai ne visiems maisto produktams galėjo pateikti įsigijimo dokumentus, rasta produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Žaliavos buvo užšaldomos ir atšildomos nesilaikant higienos reikalavimų. Ne visiems pagamintiems patiekalams buvo parengti technologiniai aprašymai arba jie buvo neišsamūs. Netinkamai buvo vykdomi savikontrolės sistemos reikalavimai, nesistemingai pildomi žurnalai. Gaivieji gėrimai buvo laikomi ant grindų, vienkartiniai indai laikomi kartu su maisto produktais, cheminės valymo priemonės buvo laikomos tarp pašalinių daiktų. Ne visos darbuotojos dėvėjo darbo drabužius, kai kurios dirbo nepasitikrinę sveikatos ir neišklausę higienos žinių kursų.

,,Kavinė ,,Magija” priskirta padidintos rizikos įmonių grupei, todėl yra tikrinama dažniau. UAB „Kailupas“ vadovai nereaguoja į inspektorių pastabas, konsultacijas, pažeidimai nuolat kartojasi, todėl buvo priimtas griežtas sprendimas – sustabdyti ūkio subjekto veiklą. Įmonei nurodyta paruošti išsamią trūkumų šalinimo programą ir saugiai sunaikinti produktus su pasibaigusiais vartojimo terminais”, – komentravo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausias specialistas Algimantas Lipnickas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder