Dalia Grybauskaitė negaili pagyrų Palangai

Dalia Grybauskaitė negaili pagyrų Palangai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė Palangoje, kur atidarė tradicinę šventę "Palangos stinta", kartu su stintų kepimo čempionato dalyviais kepė žuvį.

"Šiandien Palangoje - beveik visa Lietuva. Jau vienuoliktą kartą stintų ir žuvienės kvapas vilioja žmones iš tolimiausių kampelių. Net ir žiema nebaisi, kai ji kvepia stintomis. Kasmet augantis svečių būrys rodo, kad palangiškiai moka puoselėti senas pajūrio krašto tradicijas ir kurti naujas", - sakė Prezidentė.

Pasak Prezidentės, Palanga, vienas brangiausių Lietuvos perlų, kasmet vis gražėja. Miesto pokyčiai, kuriuos matome pastaraisiais metais - naujam gyvenimui prikeltas Kurhauzas, rekonstruojamas Palangos botanikos parkas, siūlomos naujos galimybės poilsiui rodo, kad palangiškiai yra tikri savo miesto šeimininkai. Jų išradingumas ir darbštumas padeda kurti gyvą ir spalvingą kurortą ištisus metus.

Prezidentė pasveikino šventės dalyvius ir visus šalies gyventojus su Lietuvos valstybės gimimo diena ir palinkėjo, kad gaivus Baltijos jūros vėjas ir smagi nuotaika pasklistų po visą šalį, sujungdama visus į vieną didelę šeimą, kuri moka būti kartu ir moka švęsti.

Apžiūrėjusi šventę ir pabendravusi su jos dalyviais, Prezidentė susitiks su vietos bendruomene ir dalyvaus koncerte Kurhauze.

Palangiškiai pakvietė Prezidentę prisijungti prie Stintų ordino, kuris yra įteikiamas už ryžtingus veiksmus ginant žvejų interesus ir padovanojo šalies vadovei mantiją.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder