Chuliganai tuština miesto biudžetą

Chuliganai tuština miesto biudžetą

Savivaldybė vėl ruošiasi pirkti grafičių ir kitų apnašų valymo paslaugą. Nors niekas nėra suskaičiavęs, kiek viešosiose erdvėse esančių objektų yra apterliota, tačiau akivaizdu, kad konkursą laimėjusi bendrovė darbo turės sočiai. Praėjusių metų patirtis rodo, kad nuvalytą vietą grafitininkai vėl užterlioja.

Savivaldybės darbuotojai pastebi, kad šiai paslaugai nėra skiriama daug lėšų, tad stengiamasi nuvalyti bent tuos objektus, kurie labiausiai krenta į akis.

"Bendrovė, iš kurios perkame paslaugą, valo tik tuomet, kai mes duodame nurodymą. Žinoma, būtų galima valyti ir valyti, tačiau lėšų stygius apriboja", - pasakojo savivaldybės administracijos Miesto priežiūros poskyrio vyriausioji specialistė Laima Jūrevičienė.

Jos duomenimis, pernai terlionėms nuvalyti iš savivaldybės biudžeto teko išleisti per 25 tūkst. litų, šiemet per 7 mėnesius - daugiau nei 6 tūkst. litų.

Skaičiuojama, kad nuvalyti vieną kvadratinį metrą sienos atsieidavo 45 litus. Kokie įkainiai bus dabar, paaiškės, kai bus nupirkta paslauga.

Sutartis su anksčiau šią paslaugą teikusia bendrove "Vakarų švara" baigėsi šių metų liepos pabaigoje, tad nuo vasaros vidurio iki šiol viešosiose erdvėse esančių objektų niekas nevalė.

Bendrovių, norinčių teikti šią paslaugą, pasiūlymų savivaldybė lauks iki lapkričio 19 dienos - tada bus atplėšti vokai. Sutartį su palankiausias sąlygas pasiūliusia bendrove planuojama pasirašyti 3 metams.

Nuo vasario uostamiestyje įsigaliojus naujoms statinių priežiūros taisyklėms, pastatų savininkai yra atsakingi už namo fasado priežiūrą - nuo grafičių uždažymo iki byrančio tinko užglaistymo. Nesusitvarkiusiems gresia įspėjimas arba bauda iki 2 tūkst. litų. Tikimasi, jog tai paskatins gyventojus ne tik susitvarkyti, bet ir dėl namo fasado suniokojimo dažniau kreiptis į policiją.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder