„Cgates“ sustabdė savo veiklą dėl kolektyvinių antenų

„Cgates“ sustabdė savo veiklą dėl kolektyvinių antenų

Rašėme, kad į redakciją kreipėsi nemažai šilutiškių, pasipiktinusių, kad jau kelintą mėnesį už kolektyvinių TV antenų priežiūrą jie yra priversti mokėti ne tik jas pastačiusiai V.Miliauskienės įmonei, bet ir „Šilutės būsto“ bendrovei. Žmonės klausė, ar dar ilgai tęsis tokia netvarka.

Šilutės m. Laisvės alėjos gyventojas Edmundas Gagys papasakojo dar įdomesnių „pikantiškų“ dalykėlių. Vieną vakarą jis, grįžęs namo, vietoj vadinamosios kolektyvinės televizijos rado prie į jo butą nutiesto kabelio prijungtą kabelinės „Cgates“ televizijos signalą...

Daugiabučiuose atsirado geradarys...

Tad kas sumanė taip piktnaudžiauti? Kas galėjo išdrįsti atjungti paslaugos teikėjos V.Miliauskienės įmonės, su kuria vyriškis jau seniai turi sudaręs sutartį, kabelį ir į jo butą atvesti kabelinę „Cgates“?

Ogi, pasirodo, toks „geradarys“ yra „Šilutės būsto“ bendrovė, administruojanti namą, kuriame gyvena E.Gagys.

Beje, šis šilutiškis, ir ne tik jis vienas, bet ir šimtai kitų šilutiškių savo pašto dėžutėse rado „Šilutės būsto“ raštus, pavadintus skambiais žodžiais: „Svarbi informacija dėl televizijos signalo“. Jame šios bendrovės administracija rašė:

„Jau visai netrukus, spalio 29 dieną, visoje Lietuvoje bus išjungta analoginė antžeminė televizija. Po išjungimo daugiabučiuose namuose likę seni kabeliai ir kolektyvinės antenos gali būti nebetinkami kokybiškam vaizdui tiekti, dėl to reikėtų papildomų išlaidų ir laiko jiems keisti ar atnaujinti. UAB „Šilutės būstas“ rūpinasi savo klientais, besinaudojančiais kolektyvinės antenos paslaugomis ir sieka užtikrinti nepertraukiamą paslaugų teikimą bei sklandų perėjimą prie skaitmeninės televizijos. Todėl buvo nuspręsta pageidaujantiems dar iki spalio 29 dienos kolektyvinių antenų signalą pakeisti kabelini“.

Atkreipkite, mieli skaitytojai, dėmesį – pageidaujantiems, bet iš tikrųjų beveik niekas to nepageidavo, priešingai, šimtai žmonių skundėsi Valentinos Miliauskienės įmonei, kad tai „Šilutės būstas“ padarė be jų žinios bei sutikimo ir prašė vėl prijungti kabelinę televiziją. Toliau rašoma: „Taip ir po spalio 29-osios matytumėte savo pamėgtas programas ir Jums nereikėtų pirkti skaitmeninio priedėlio ar naujo televizoriaus. Paslaugų perjungimas būtų atliekamas nemokamai, taip pat pereinamuoju laikotarpiu iki Naujųjų metų Jums nereikėtų mokėti už televizijos paslaugos teikimą“. Dar toliau girima UAB „Cgates“ – kad ji yra didžiausia kabelinės televizijos įmonė Lietuvoje, kad jos teikiamomis paslaugomis Lietuvoje naudojasi daugiau nei pusė milijono žmonių ir t. t. O dar toliau vėl gražbyliaujama: „Užtikrinus nepertraukiamą televizijos paslaugos teikimą, iki Naujųjų metų galėsite pasirinkti, kurio operatoriaus paslaugomis norėsite naudotis vėliau – V.Miliauskienės įmonės paslaugomis, jei įmonė įrengs nuosavybės teise priklausantį tinklą Jūsų name, ar kitus televizijos paslaugų tiekėjus. Apie bet kokius pasikeitimus ateityje būsite iš anksto informuoti“.

Iš kur toks geradaris atsirado? Panašu į dovanų karalių, kuris jau seniai mirė...

“Cgates“ irgi informavo...

Netrukus šilutiškius pasiekė ir „Cgates“ bendrovės raštas:

„Gerbiamas TV žiūrove, jau visai netrukus visoje Lietuvoje bus išjungta analoginė antžeminė televizija. Jūs ir toliau matysite televiziją be papildomų TV priedėlių, mat kolektyvinių antenų signalas yra pakeistas kabeliniu. Jūsų butas sėkmingai prijungtas prie „Cgates“ tinklo. Paslaugų perjungimas atliktas nemokamai, televiziją Jūs taip pat žiūrėsite nemokamai. Iki Naujųjų metų mes pateiksime specialius pasiūlymus ir Jūs galėsite nuspręsti, kiek televizijos kanalų norėsite žiūrėti ateityje“.

Nesusikalba dviejų įmonių vadovai

“Šilutės būsto“ direktorius Aleksas Kvederis „Šilokarčemą“ bandė įtikinti, kad kolektyvinė antena su visais kabeliais yra bendra namo nuosavybė. Pasak A.Kvederio, stiprintuvai „maitinami“ bendrojo naudojimo patalpų elektra. Bet juk „Cgates“ dėžė, laiptinėjė pakabintas modemas, irgi naudoja bendrą elektrą, tai kodėl A.Kvederis nesiekia „privatizuoti“ ir skaitmeninės televizijos tinklus?

„Tai yra gyventojų turtas (kolektyvinės antenos su stiprintuvais. – Red. pastaba), mes norime apginti gyventojų turtą. Mes manome, kad tai yra namo turtas – teisėsauga išsiaiškins. Visoje Lietuvoje tos antenos priklauso kažkaip tai namams, o Šilutėje kažkodėl atskirai“, - stebėjosi A.Kvederis. Pasak jo, pagal Butų ir kitų patalpų savininkų bendrosios nuosavybės administravimo pagrindinius nuostatus, patvirtintus LR Vyriausybės 2001 metų gegužės 23 dienos nutarimu Nr.603, kolektyvinės antenos ir kabeliai yra daugiabučio namo gyventojų bendra nuosavybė.

V.Miliauskienė „Šilokarčemai“ teigė, kad nuo š. m. spalio 18 dienos ji rašo pareiškimus Šilutės policijai. Policijos komisariato viršininkas Sigitas Mikutavičius sakė, kad tyrimą dėl šio ginčo atlieka Kriminalinės policijos vyriausiasis tyrėjas Antanas Urbelis.

V.Miliauskienė stebėjosi, kad A.Kvederis nesupranta, jog jos įmonė eksploatuoja ne kolektyvines antenas, o nuo 2002 metų birželio mėnesio - antenų tinklą. Vienos antenos tinklas aptarnauja kelis daugiabučius namus arba visą kvartalą. Iš viso Šilutėje, Traksėdžiuose ir Rusnėje yra 29 tokie tinklai. O kai kurios antenos yra net ne ant „Šilutės būsto“ administruojamų namų, o ant pastatų, kuriuose įkurtos bendrijos. Tad apie ką kalba A.Kvederis?

“Cgates“ vadovas: daugiau taip nebesielgiame

“Šilokarčemos“ korespondentas apie šią problemą pakalbino ir “Cgates“ generalinį direktorių Paulių Dambrauską.

Pasak jo, „Cgates“ su panašiais būstais bendrauja ir Vilniuje, Kaune. Pradėta rūpintis, kad tuose miestuose, kur „Cgate“ teikia paslaugas, klientai, žiūrintys televiziją per kolektyvines antenas, jos tiesiog nebematys.

„Daugiabučių namų administratoriai, tarp jų ir „Šilutės būstas“, kreipėsi į mus pagalbos, kad gyventojai ir toliau galėtų žiūrėti televiziją. Klientams nereikėjo su mūsų įmone pasirašyti jokių sutarčių, tik buvo noras užtikrinti, kad ir po spalio 29-osios jie kažką matytų. Bet Šilutėje mes nusprendėme sustabdyti tokią veiklą, t. y. klientų perjungimą į savo tinklą, nes V.Miliauskienės įmonė užtikrino mus, kad jų klientai matys ir taip, kad visos sistemos yra paruoštos“, - teigė „Cgates“ generalinis direktorius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder