Buvęs "Baltijos" kino teatras stabiliai nesikeičia

Buvęs "Baltijos" kino teatras stabiliai nesikeičia

Buvusio "Baltijos" kino teatro išvaizda ir toliau išlieka nepakitusi, tolesni savininkų veiksmai ir vėl priklausys nuo paveldosaugininkų sprendimo.

Buvusio kino teatro Klaipėdos centre išvaizda ir būklė akį itin rėžia nuo 1995-ųjų rugsėjo, kai jame įsikūrusioje prekyvietėje kilo gaisras. Siekiant bent šiek tiek pagerinti estetinį "vaiduoklio" vaizdą jis buvo aptrauktas statybose naudojamu žalios spalvos tinklu. Šiuo metu pastato sienos sutrūkinėjusios ir apgriuvusios, nėra stogo, pripažįstama, kad nenaudojamas statinys kelia grėsmę žmonėms ir aplinkai.

2000 metais pastatą įsigijusi Šiaulių UAB "Fisanta" planavo šioje vietoje statyti svečių namus, tačiau leidimo darbams taip ir negavo, nes jiems nepritaria Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinio padalinio specialistai - anot jų, naujasis pastatas būtų aukštesnis ir didesnis už pirmtaką.

Pastarųjų verdikto laukiama ir šiuo metu - "Fisanta" pateikė padaliniui prašymą nustatyti specialiuosius paveldosaugos reikalavimus.

"Jie jau apsvarstyti departamente, gavome išvadas, pagal tai artimiausiu metu ir formuosime reikalavimus", - sakė KPD teritorinio padalinio vedėjos funkcijas atliekanti Audronė Puzonienė.

"Koks projektas buvo, toks ir liko, tikimės ir laukiame palankaus atsakymo", - sakė "Fisantos" technikos direktorius Fiodoras Ratkevičius.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statinių priežiūros skyriaus vedėjos Galinos Čichun, po paskutiniojo objekto apžiūros akto surašymo savininkai iki gruodžio 3 dienos raštiškai pasižadėjo pašalinti trūkumus: išardyti netinkamą aptvėrimą iš Žvejų gatvės pusės bei imtis visų reikiamų priemonių, jog pastatas nebūtų avarinės būklės.

Neįvykdžius reikalavimų savininkams gresia piniginė bauda už pastato nepriežiūrą, paskutinį kartą jie už tai bausti 3 tūkst. litų bauda. Šis sprendimas apskųstas.

KPD anksčiau reikalavo, kad pavojų keliantys kino teatro likučiai būtų nugriauti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder