Būtingės bažnyčiai - 190 metų

Būtingės bažnyčiai - 190 metų

Būtingės bažnyčia kviečia į jubiliejaus minėjimą. 1824-aisiais statyta ir tais pačiais metais pašventinta Būtingės evangelikų liuteronų bažnyčia šiemet mini 190-ąsias savo įkūrimo metines, kurias švęs šį šeštadienį, rugsėjo 6 dieną.

Ilgiausią amžių skaičiuojantys Palangos savivaldybės teritorijoje esantys į Kultūros vertybių registrą įrašytieji maldos namai ir juose įsikūrusi evangelikų liuteronų bendruomenė nuoširdžiai kviečia visus į jubiliejines iškilmes, kurios prasidės 11 valandą pamaldomis.

Po pamaldų šventės dalyviams koncertuos meno kolektyvai ir Lietuvos ir Latvijos, o bažnyčios šventoriuje vyks šventinė sueiga.

Istoriniuose šaltiniuose minima, jog Būtingės evangelikų liuteronų bažnyčios pamatai pradėti kloti 1822 m., bažnyčia pastatyta ir pašventinta 1824 m.

Pastatas pastatytas ir iki šiol priklauso Būtingės evangelikų liuteronų parapijai. 1824 m. statyta bažnyčia yra Būtingės istorinės struktūros fragmentas, ypač ryškiu kontrastu medinių sodybų žvejų kaimelio apstatymo kontekste buvęs iki XX a. vidurio.

Būtingės evangelikų liuteronų bažnyčia vertinga istoriniu požiūriu kaip vienos seniausių Lietuvoje evangelikų liuteronų parapijų XIX a. pradžios statinys, atspindintis šios konfesijos XIX-XX a. pradžios mūrinių maldos namų statybos, architektūros ir vidaus įrangos tradicijas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder