Būsimams sporto kompleksui - ekspertų pastabos

Būsimams sporto kompleksui - ekspertų pastabos

Šilutėje, Rusnės gatvėje planuojama įgyvendinti naujo daugiafunkcinio sporto komplekso idėją. Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos posėdyje šis projektas sulaukė kritikos balsų.

Kelių šimtų metrų ilgio pastato projektui buvo parengti net keli fasado variantai. Dviejų aukštų pastate planuojama įrengti kelias sporto sales, sportinę areną, talpinančią 1 000 žiūrovų, baseiną su laisvalaikio ir pramogų zonomis.

Tikimasi, kad objektas, kurio užsakovas yra Šilutės savivaldybės administracija, o projektuotojas - UAB "Tiksli forma", turėtų tapti gyventojų ir miesto svečių traukos objektu, šeimų laisvalaikio praleidimo vieta.

Architektūros ir urbanistikos ekspertai kritikos šio projekto rengėjams negailėjo. Daugiausia klausimų kėlė tai, ar pastatas, savo masteliu tapsiantis ryškiu akcentu Šilutėje, darniai integruosis į kraštovaizdį. Ekspertų nuomone, toks uždavinys - labai sudėtingas, nes didžiulis, išskirtinės išvaizdos statinys vargiai pritaps prie vyraujančios panoramos.

Taip pat pastebėta, kad būsimo objekto teritorijoje yra vandens užliejamos pievų, ir jų vietose sudėtinga vykdyti statybos darbus. Daug klausimų kilo ir dėl patalpų išplanavimo pastato viduje - esą nepakankamai aiški jų paskirtis. Ekspertams trūko detalesnių aprašų, konkretesnės idėjos. Prieita prie bendros išvados, jog naujojo pastato projektuotojams reikia dar daug padirbėti.

Rusnės gatvėje 8A sportinį kompleksą planuojama parengti dviem etapais: pirmuoju etapu bus restauruojamas ten jau esantis senas pastatas, o antruoju vykdomos naujojo objekto statybos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder