Bus tikrinama perspėjimo ir informavimo sistema

Bus tikrinama perspėjimo ir informavimo sistema

Vykdant Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2005 m. gruodžio 22 d. nutarimą „Dėl perspėjimo ir informavimo sistemos techninio patikrinimo“, šių metų balandžio 24 d. bus atliekamas gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos patikrinimas, kurio metu 11.52 val. (3 minutėm) bus įjungiamos mieste esančios garsinės elektros sirenos.

Nuo 11.55 val. iki 12.00 val. per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją, regioninius ir vietinius transliuotojus bus perduota informacija gyventojams apie vykstantį gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos patikrinimą.

Gyventojai taip pat bus informuojami naująja gyventojų perspėjimo sistema apie gresiančią ar susidariusią ekstremaliąją situaciją trumpaisiais pranešimais į mobiliuosius telefonus. Pranešimus gaus tik tie telefonų savininkai, kurių aparatuose bus įjungta korinio transliavimo funkcija. Telefonų nustatymo instrukcijos bei kita informacija apie naująją gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą pateikta Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos interneto svetainės www.vpgt.lt tituliniame puslapyje.

Kartu su sirenų jungimo pradžia,  nuo 11.52 val. iki 12.03 val., pranešimai mobiliaisiais telefonais bus kartojami kas 1 min. Todėl visi gyventojai turės galimybę pasitikrinti, ar teisingai nustatė savo telefonus pranešimams gauti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder