Bronislovo Lubio vardas - Plungės gimnazijai

Bronislovo Lubio vardas - Plungės gimnazijai

Plungiškiai, sulaukę pasiūlymo įamžinti pernai mirusio Nepriklausomybės akto signataro, verslininko Bronislovo Lubio atminimą, sukruto. Žemaičiai ėmė sukti galvas, kam suteikti šio garsaus, iš Plungės rajono kilusio, vyro vardą. Akys nukrypo į "Saulės" gimnaziją.

Plungės rajono savivaldybės meras Albinas Klimas prisipažino, kad praėjusią savaitę bendraudamas su keliais verslininkais sulaukė pasiūlymo suteikti signataro, koncerno "Achemos grupė" įkūrėjo, Plungės miesto garbės piliečio B. Lubio vardą kuriai nors miesto gatvei, bibliotekai arba švietimo įstaigai. Apsukrūs žemaičiai jau ėmė vertinti, kokios naudos galėtų tikėtis iš tokių "krikštynų".

Pasak A. Klimo, didžiausia tikimybė, kad verslininko vardu bus pavadinta "Saulės" gimnazija, kurią jis baigė 1957 metais.

"Rekonstruojamai bibliotekai ketiname suteikti kito mecenato, kunigaikščio Mykolo Oginskio vardą. Todėl, artėjant B. Lubio mirties metinėms, pasiūlėme jo vardą suteikti "Saulės" gimnazijai. Signataras niekada nepamiršo savo mokyklos, ją dosniai remdavo, dalyvaudavo klasės susitikimuose. Tačiau kol kas dar anksti kalbėti, ar gimnazija bus pervadinta. Kol kas tai tėra idėja, kuriai turėtų pritarti gimnazijos vadovai, bendruomenė", - "Vakarų ekspresui" sakė meras.

Jis taip pat savaime suprantamu laiko ir tą faktą, kad B. Lubio aplinka už tokias "vardynas" turėtų įsipareigoti skirti nuolatinę paramą.

Gimnazijos direktorius Algimantas Budrys nė kiek nesijaudina, kad Plungėje nebeliktų "Saulės" gimnazijos, o atsirastų B. Lubio vardo mokykla. Švietimo įstaigos vadovas karštai palaiko idėją perkrikštyti jo vadovaujamą mokyklą.

"Saulės" gimnazijų Lietuvoje yra daug, o vadintis B. Lubio gimnazija mums būtų didelė garbė. Juolab kad tam mokyklos administracija neprieštarautų, mat verslininkas mums skyrė lėšų bibliotekai rekonstruoti, kompiuterių klasei įrengti. Aišku, prieš tai reikėtų atsiklausti ir bendruomenės nuomonės", - svarstė gimnazijos direktorius.

A. Budrys gyrėsi, kad jam ne kartą teko bendrauti su B. Lubiu, ir šis įsiminė kaip paprastas žmogus.

"Prieš penkerius metus mūsų gimnazijoje buvo švenčiamas 1957-ųjų abiturientų laidos penkiasdešimtmetis. Tą vakarą teko garbė vesti man. B. Lubys, vienas iš tos laidos abiturientų, nors ir turtingas, tačiau niekuo neišsiskyrė, buvo labai nuoširdus ir paprastas žmogus", - prisiminė gimnazijos direktorius.

Tam Plungės valdžia artimiausiu metu ketina surengti apklausą.

"Pirmiausia atsiklausime miestiečių nuomonės, kuriam objektui jie norėtų suteikti B. Lubio vardą. O jau tuomet teiksime sprendimo projektą savivaldybės Tarybai, kuri ir tars galutinį žodį", - sakė meras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder