Brangiems rajono užmojams premjeras pasakė ne

Brangiems rajono užmojams premjeras pasakė ne

Klaipėdos rajono gyventojai svajoja apie daugiafunkcį centrą, kuriame galėtų įsikurti baseinas, ledo arena, koncertų salė. Ketvirtadienį Klaipėdos rajono savivaldybėje viešėjęs premjeras S.Skvernelis suabejojo tokio projekto mastais, o ypač kaina.

„Daugiafunkcio centro statyba kol kas projekto lygmenyje, kelia daug abejonių jo mastai ir kaina. Kol abejonės nebus išsklaidytos, tai nieko nebus. Etapuoti galbūt yra variantas, tačiau mes turėsime įsitikinti, kad investicija, kurią reikia daryti, yra naudinga gyventojams ir nebus našta išlaikymui, galiausiai kainos bus konkurencingos, o ne kokios yra, – kalbėjo S.Skvernelis. – Argumentų yra, ginčytis nereikia – suprantame, koks poreikis, kas yra žmonių gyvenimo kokybė, ginčų nėra, bet tarp sumos... 20 mln. eurų – labai didelė kaina. Turi įvertinti specialistai, matyt, galima daryti etapais, orientuojantis į pagrindinę veiklą, baseiną, kuriame vaikus išmokytų plaukti, laisvalaikiu gyventojams pailsėti. Tačiau tokiom sumom, kurios numatytos, tikrai ne.“

Apie daugiafunkcį centrą Klaipėdos rajone, Gargžduose, kalbama jau keletą metų. Numatyta, jog jame būtų baseinas, ledo arena, koncertų salė, kurioje galėtų būti rengiamos ir konferencijos.

Apie daugiafunkcį centrą svajoja įvairių sporto šakų atstovai, jaučiantys sporto bazių trūkumą. Sudėtingomis sąlygomis jiems tenka sportuoti šaltuoju metų laiku. Toks centras išspręstų problemą ir taptų nauju traukos centru tiek profesionaliai sportuojantiems, tiek sveikai laisvalaikį leidžiantiems ir sportą mėgstantiems gyventojams.

„Tai labai svarbus projektas ne tik Gargždams, bet ir visam Klaipėdos rajonui. Daugiafunkcis sporto centras taptų regiono traukos centru. Žmonių sveikata, gyvenimo kokybė – mūsų prioritetas. Planuojame, kad šiame sporto centre žmonės galės ne tik sportuoti, bet ir pailsėti, pasimėgauti vandens pramogomis, pirtimis, čiuožinėti ledo arenoje. Į rajoną pritrauktume daugiau turistų, aktyvaus poilsio mėgėjų“, – yra sakęs Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas.

Trys pastatai

Daugiafunkcį sporto centrą Gargžduose turėtų sudaryti 3 pastatai. Dariaus ir Girėno g. 4 planuojama pastatyti iki 3 aukštų, apie 7,5 tūkst. kv. m ploto daugiafunkcį sporto centrą iš trijų pastatų. Planuojama pastatyti 25 metrų ilgio, 4 takelių baseino pastatą su įvairiomis pirtimis, 100 vietų tribūnomis, priimamuoju, administracinėmis patalpomis, rūbinėmis, universalia sporto sale, tinkama sportui ir konferencijoms.

Ruošiamasi pastatyti ir pastatą su universalia sporto sale ir 1 tūkst. vietų tribūnomis, rūbinėmis, administracijos patalpomis, įvairiomis erdvėmis sportui. Planuojama statyti ir ledo ritulio arenos pastatą su 200 vietų tribūnomis, rūbinėmis, techninėmis patalpomis. Greta pastato ketinama įrengti laisvalaikio ir renginių erdvę, 2 teniso kortus ir 2 tinklinio aikšteles, 2 universalias sporto aikšteles, mažojo golfo aikštelę, vaikų žaidimo aikštelę, pėsčiųjų ir dviračių takus, automobilių stovėjimo aikštelę.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder