Bilietėlius tikrins kiti apsaugininkai

Bilietėlius tikrins kiti apsaugininkai

Į teismus dėl keleivių kontrolės su apsaugos bendrove įsivėlę viešojo transporto organizatoriai bus priversti sudaryti sutartį, kurios kratėsi.

Istorija prasidėjo kai VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) 2010-ųjų liepą paskelbus konkursą dėl keleivių kontrolės miesto autobusuose jame dalyvavo trys bendrovės, o laimėjo geriausiai įvertinta Romulado Jonaičio individuali įmonė "Argus" saugos tarnyba. Tačiau tai užginčijo UAB "Dorsimus". Kol bendrovės bylinėjosi teismuose paaiškėjo, jog "Argus" pasiūlyti įkainiai KKT jau pasidarė per dideli ir buvo priimtas sprendimas nutraukti tolesnes šio konkurso procedūras.

Tada į Klaipėdos apygardos teismą kreipėsi ir laimėjo "Argus". Teisėjų nutarimu, KKT su šia įmone turėjo sudaryti sutartį ir atlyginti jai bylinėjimosi išlaidas. Tačiau teismų karuselė suktis nenustojo - po minėtos nutarties aukštesnei instancijai pasiskundė KKT. Tačiau Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį pakeitė tik vieną ankstesnės nutarties punktą - įpareigojo KKT "Argus" apmokėti ne 2,4 tūkst., bet 240 litų bylinėjimosi išlaidų, o likusią dalį paliko nepakeistą.

KKT vadovas Gintaras Neniškis Apeliacinio teismo nutarties penktadienį dar nekomentavo, nes su ja nebuvo susipažinęs.

2010 m. skelbto konkurso duomenimis, "Argus" savo paslaugas siūlė už 108 tūkst. litų, "Dorsimus" norėjo 4 tūkst. litų daugiau.

Kol vyksta bylinėjimasis keleivių kontrolė yra patikėta UAB "Dorsimus".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder