Bėgime už taiką - tūkstančiai dalyvių

Bėgime už taiką - tūkstančiai dalyvių

Palangoje besitęsiančio festivalio "Sportas visiems" antrąją dieną vainikavo bėgimas už taiką. Skaičiuojama, jog kilnaus tikslo vedami bėgti Palangos gatvėmis panoro daugiau nei pustrečio tūkstančio sporto aistruolių.

Antrąją dieną vykstančiame sporto festivalyje ir toliau pulsuoja sporto ir sveikatingumo dvasia. Tarp daugybės tris dienas vykstančios šventės metu organizuojamų rungčių, varžybų ir kitų renginių įvyko ir masinis bėgimas nuo Palangos miesto stadiono iki Jūratės ir Kastyčio skvero.

Įspūdingo bėgimo organizatoriai tikina - bėgama ne šiaip sau, o sikieant taikos pasaulyje. Esą vykstant karui Ukrainoje, neramumams kitose šalyse netenkama įvairiausių sporto renginių. Skaičiuojama, jog vien Ukrainoje 2013 metais dėl įsiplieskusių neramumų neįvyko per 40 tarptautinių sporto čempionatų ir renginių.

"Festivalyje norime akcentuoti tikrąsias vertybes - sveikatą, drąsą, o svarbiausia - saugumą, kuris mums leidžia kurti, gyventi, augti ir sportuoti", - sakė bėgimo organizatoriai.

Šeštadienio vakarą prasidėjęs bėgimas, anot organizatorių, sutraukė per pustrečio tūkstančio bėgimo aistruolių. Minioje buvo galima pastebėti tiek pradinukų, tiek į garbingą amžių įkopusių bėgikų.

Kone aktyviausios buvo Lietuvos moterų sporto asociacijos bėgikės, ne ką mažiau savo skanduotėmis ir skaitlingumu stebino ir Lietuvos šaulių sąjungos jaunimas.

Maršrutą Klaipėdos plentu, Kretingos, Vytauto ir J. Basanivičiaus bėgikams pavyko įveikti trumpiau nei per pusvalandį. Nors ir uždusę, bėgikai džiaugėsi nuveiktu darbu. Patiems greičiausiems buvo įteikti specialūs apdovanojimai, prizais džiaugėsi ir atsitiktiniu būdu parinkti bėgikai.

Bėgimą vainikavo linksmas koncertas, o nepavargusieji po bėgimo linksmybes tęsė viename iš naktinių Palangos klubų.

Festivalio "Sportas visiems" taikos bėgimas

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder