Baudą už netvarką karjere sumažino

Baudą už netvarką karjere sumažino

Neteisėtai Kunigiškių žvyro ir smėlio karjerą net 400 kub. m šakų ir kelmų užvertusio ir laiku nesusitvarkiusio Palangos komunalinio ūkio direktorius Konstantinas Skierus gamtosaugininkų jam skirtą 430 eurų baudą teismo keliu sugebėjo susimažinti iki 100 eurų.

Palangos apylinkės teismo nutartyje nurodoma, jog Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Palangos miesto skyrius dar kovo pabaigoje komunalininkams surašė privalomąjį nurodymą iki gegužės 20 d. sutvakyti ties Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos departamentu neteisėtai suvežtas ir sandėliuojamas apie 400 kub. m žaliųjų atliekų. Nors tuomet aplinkosaugininkai sulaukė K. Skieraus patikinimo, jog iš Palangos viešųjų erdvių suvežtos šakos bus išvežtos, tačiau birželį tie patys aplinkosaugininkai konstatavo, jog niekas nebuvo sutvarkyta, ir dėl to Palangos komunalinio ūkio vadovui paskyrė 434 eurų baudą.

K. Skierus bandė įrodyti, jog nesitvarkė ne piktybiškai, o dėl to, jog to neturėjo galimybės padaryti. Esą didžioji dalis atliekų buvo susmulkintos ir panaudotos kaip biokuras.

"Privalomojo nurodymo įvykdymo termino neprašė pratęsti, nes iš karto nesimatė, kad po šakomis yra sudėti kelmai ir medžių kamienai. O jų susmulkinti negali, nes tam neturi technologijos. Jei būtų žinojęs tikrą padėtį, būtų prašęs terminą pratęsti, tačiau viskas paaiškėjo, kai privalomojo nurodymo įvykdymo terminas jau buvo suėjęs. Nepagalvojo, kad, pamatęs tas atliekas, galėjo prašyti atidėti vykdymo terminą", - teismo nutartyje aprašomas K. Skieraus pasiteisinimas.

Kelmams susmulkinti teko kviestis bendrovę iš Latvijos, kurios darbas Palangos savivaldybei kainavo daugiau nei 7 tūkst. eurų.

Nors Palangos apylinkės teismas pripažino, kad baudos skyrimas buvo pagrįstas, jis nesutiko dėl paskirtos nuobaudos dydžio. Teismas įvertino, kad K. Skierus pripažino pažeidimą ir savo kaltę, neseniai vėl buvo pradėjęs eiti pareigas, apie baudą lėmusius kelmus sužinojo tik prieš pasibaigiant duotam terminui. Dėl to bauda buvo sumažinta iki 100 eurų.

Šią nutartį dar galima apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder