Bataliono gimtadieniui - naujas vadas

Bataliono gimtadieniui - naujas vadas

Iškilmingos ceremonijos metu antradienį buvo pakeistas Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų mokomojo bataliono vadas. Nuo šiol pareigas eis pulkininkas leitenantas Algirdas Mackonis.

Pasveikinti naująjį bataliono vadą ir dalinio karius, mininčius devynioliktąsiais bataliono įkūrimo metines, atvyko KASP vadas pulkininkas leitenantas Romualdas Moldaris, kiti kariuomenės vadai, miesto meras Vytautas Grubliauskas, būrys klaipėdiečių.

A. Mackonis dėl įprastinės vadų rotacijos pakeis nuo 2009 m. liepos batalionui vadovavusį leitenantą pulkininką Saulių Paliulį, kuris krašto apsaugos ministrės įsakymu tolimesnę tarnybą kaip ryšio karininkas atliks JAV, Tampoje. S. Paliuliui už pavyzdingą tarnybą įteiktas apdovanojimas. Vadovybė pasikeitimą pažymėjo simbolinis bataliono vėliavos perdavimo aktas. Buvęs vadas dėkojo savo kolegoms už kartu nuveiktus darbus, o naujajam linkėjo sėkmės.

Naujasis bataliono vadas prieš paskyrimą tarnavo Lietuvos kariuomenės Jungtiniame štabe, tarnybą Klaipėdoje jis atliks pirmą kartą. A. Mackonis žadėjo tęsti jau susiformavusias bataliono tradicijas.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionas po 2004 m. pradėtos karinės reformos iš kovinio buvo pertvarkytas į mokomąjį, taip pat priskirtas kaip vienas iš Lietuvos kariuomenės KASP padalinių. Klaipėdoje įkurtas batalionas rengia karius savanorius ir kitus aktyviojo rezervo karius, teikia karinę pagalbą tarptautinėse misijose bei padeda savivaldybių institucijoms.

KASP vadas R. Moldaris, paklaustas apie galimą Dragūnų mokomojo bataliono performavimą į kovinį, per daug neatviravo: "Planai galbūt ir yra, bet jie gali keistis".

Ceremonijos metu kariams buvo įteikti specialūs apdovanojimai ir padėkos už nuopelnus tarnyboje, tylos minute buvo pagerbtas ilgamečio Dragūnų bataliono vado bei įkūrėjo leitenanto pulkininko Rimanto Baltušio atminimas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder