Baikerių festivalyje Šventojoje - ir Pupų dėdė

Baikerių festivalyje Šventojoje - ir Pupų dėdė

Nuo ketvirtadienio Šventojoje pradėjo rinktis baikeriai ne tik iš Lietuvos. Pirmą kartą šiame Lietuvos kurorte vyksta tarptautinis Paplūdimio baikerių festivalis. Jo kulminacija - šeštadienį vykęs paradas maršrutu Šventoji-Palanga-Šventoji. Turima vilčių, kad šis festivalis taps tradiciniu.

Sakoma, kad į Šventąją suplūdo apie 1000 motociklų. Tiek jų pamatyti vienoje vietoje nepavyko, buvo išsibarstę po visą miestelį. Tiesa, jie nebuvo registruojami, tad gal buvo ir daugiau, o gal ir mažiau.

„Šventė prasidėjo su visais uraganais, su viskuo. Naktį gamta buvo supykusi, bet dabar viskas gerai, labai daug baikerių suvažiavo. Yra atvykusių iš Sankt Peterburgo, Olandijos, Norvegijos, Anglijos, Latvijos, Estijos, apie 20 motociklų atvažiavo iš Saremos salos. Vyksta koncertai, rinksime gražiausią motociklą, vakare – fakyrų šou, žodžiu švenčiame“, - sakė festivalio organizatorius Vaidas Šimaitis, Palangos motociklininkų „Saulės“ klubo vadovas.

„Silpnas festivalis. Mažai motociklų“, - mano baikeris Aurimas iš Vilniaus, motociklais susidėmėjęs prieš ketverius metus, paragintas kolegos. Pasak jo draugų, daug motociklų būna tada, kai jų prisirenka 8 tūkstančiai kaip Rytų šalyse.

Anot Aurimo, tai, kad mažai motociklų, jokia bėda. Festivalio metu svarbiausia yra bendravimas – susitikti su senais bičiuliais, įsigyti naujų draugų.

Iš Latvijos atvykę baikeriai buvo gana linksmai nusiteikę. „Atvažiavau naktį, dar nespėjau išgerti, tai dar įspūdžių neturiu“, - juokavo rygietis. Pasak jo, baikerių iš visos Latvijos į Šventąją atvyko per 50.

Kai kurių baikerių liemenes puošia ženklai, bylojantis apie dalyvavimą žygiuose, primenantys ordinus ar medalius. „Juos reikia ir nusipirkti, ir užsitarnauti. Kelintame festivalyje dalyvauju, nebesuskaičiuoju. Stengiuosi visur dalyvauti. Svarbiausias mūsų tikslas – važiuoti, kuo daugiau kilometrų padaryti. Mes į Šventąją vakar atplaukėme plaukte per lietų“, - kalbėjo kaunietis Ričardas.

Pakalbinti šventojiškius, kaip jiems patinka tokia triukšminga šventė, buvo itin sunku. Teko jų gerokai apieškoti. Daugiausia parado pasižiūrėti ėjo poilsiautojai, atvykę iš įvairių Lietuvos vietų. Savaitgalį čia apsistojo ir jaunimėlis iš Šiaulių. „Čia mano hobis nuo vaikystės. Joks oras man nebaisus. Pats turiu motociklą. Būtume su sūnumi su motociklais atvažiavę, bet išsigandome lietaus“, - sakė klaipėdietis Antanas, jokiu būdu nenorėjęs praleisti šios baikerių šventės.

Šventojiškius pavyko surasti tik mėsos krautuvėlėje. Vienas vyras ketino šeštadienį vakare pasidomėti ir baikeriais, nudirbęs visus darbus. „Aišku, kad malonu pasižiūrėti į tuos vyrukus, ypač kai jų tiek daug. Kai jie keliu pavažiuoja, žiūri išsižiojęs. Dar nespėjau jais pasidžiaugti, bet apsipirksiu ir eisiu. Man baikeriai patinka“, - sakė 76 metų Šventojos gyventoja Valė.

Palinksminti žmonių į Šventąją atvyko ir šiuolaikinis Pupų dėdė, kuris su šuniukais keliavo aplink pasaulį ir garsino Lietuvos vardą. „Buvo ir prieškarinis Pupų dėdė, o mane liaudis praminė šiuolaikiniu Pupų dėde“, - sakė Algimantas Jasiulionis, gyvenantis Kaune. Jo autobusiuke buvo trys šuniukai, matę pasaulio, ir vienas dar visai jaunutis. Žmonės noriai fotografavosi ir su baikeriais, ir su jų motociklais, ir su linksmuoju Algimantu bei jo šuniukais. „Kas turtingas ant namų, kas turtingas ant panų, o Pupų dėdė – ant šunų“, - eiliavo kaunietis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder