Baigta renovuoti Prano Domšaičio galerija

Baigta renovuoti Prano Domšaičio galerija

Rugpjūčio mėnesį baigta iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų finansuota Lietuvos dailės muziejaus padalinio Klaipėdoje – Prano Domšaičio galerijos pastatų komplekso renovacija.

Pernai projektui "Prano Domšaičio galerijos, esančios Liepų g. 33, Klaipėdoje, pastatų komplekso renovacija" buvo skirtas finansavimas pagal ES struktūrinių fondų Sanglaudos skatinimo veiksmų programą.

Projekto vertė siekė 2,77 mln. Lt, iš jų beveik 2,36 mln. Lt sudarė ES parama, o 0,415 mln. – Lietuvos Respublikos lėšos. Renovacijos darbai buvo pradėti 2010 m. gegužės mėn.

LDM Prano Domšaičio galerijos, atidarytos Klaipėdoje 1973 m., istorija prasidėjo nuo nedidelės, XIX a. pab. raudonų plytų mūro pastate, įrengtos ekspozicijos. Po kelių metų muziejui buvo paskirti dar trys gretimai esantys statiniai. Juos rekonstravus ir pastačius priestatą, 1978 m. galerija vėl buvo atidaryta. Galerija – tai 2500 kv. m bendro ploto objektas, kurį sudaro ekspozicinis plotas ir du jaukūs uždari kiemeliai renginiams.

Trys iš keturių galerijos komplekso pastatai yra įtraukti į vietinį nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą. Tai svarbus ir reikšmingas kultūros objektas, pristatantis Lietuvių fondo  Lietuvai padovanotą unikalią tapytojo ekspresionisto Prano Domšaičio kolekciją, kitas vertingas išeivijos lietuvių dovanotas kolekcijas, Klaipėdos dailininkų kūrybą. Galerijoje nuolat rengiamos parodos, kultūros vakarai, įgyvendinami kultūros projektai, vyksta aktyvi edukacinė veikla.

Nuo 1973 m. galerijos pastatas ir jo patalpos nebuvo remontuoti.

Šiandien pakeisti visi langai, lauko durys, apšiltintos sienos ir stogai, modernizuotas šilumos punktas, atlikta šildymo, vėdinimo, oro kondicionavimo ir apšvietimo sistemų rekonstrukcija, sudarytos geresnės, muziejų standartus atitinkančios eksponatų saugojimo sąlygos, pagerėjo lankytojų aptarnavimo ir darbo aplinkos kokybė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder