Baigiamas gilinti laivybos kanalas

Baigiamas gilinti laivybos kanalas

Jau šią savaitę Klaipėdos uoste bus pradėtas valyti užterštas gruntas iš dokų duobių, šį mėnesį turėtų būti baigti didieji laivybos kanalo gilinimo darbai. Be to, baigtas suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalui reikalingų gilinimo darbų pirmas etapas ir pradėtas antras.

Pernai balandį laimėjusi konkursą Nyderlandų kompanija "Van Oord Dredging and Marine Contractors BV" pradėjo Klaipėdos uosto laivybos kanalo gilinimo darbus, kainuosiančius beveik 129 mln. Lt. Pagal rangos sutartį olandai turi darbus baigti šiemet balandžio 22 d.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos specialistai džiaugiasi olandų darbu ir net neabejoja, kad savo užduotį jie įvykdys laiku. Šiuo metu darbai jau baigti 6 baruose iš 13, jau iškasta apie 2,8 mln. kub. m grunto , o reikia iškasti apie 4,4 mln. kub. m.

Pasak Uosto direkcijos Infrastruktūros departamento vadovo Vidmanto Paukštės, laivybos kanalo gilinimo darbai, kuriems naudojamos ir Europos Sąjungos lėšos, realiai kainuos mažiau ne nurodyta suma.

Laivybos kanalas bus paplatintas nuo 120 iki 150 metrų ir gylis jame nuo 10 iki 104 krantinės bus 14,5 m.

V. Paukštės teigimu, SGD terminalo gilinimo darbai jau įsibėgėjo. Per pirmą etapą buvo nusiurbiamas dumblas, kuris buvo plukdomas į jūrą ir laidojamas tolimajame dampinge. Dabar jau kasamas gruntas ir išgabenamas į artimąjį dampingą.

Šiuo darbus taip pat atliekanti kompanija "Van Oord" per parą iškasa 20-35 tūkst. kub. metrų grunto. Šiuo metu jau iškasta 30-40 proc. būtino iškasti grunto kiekio. Šie darbai turtų būti baigti birželio 15 d. Beje, rangovas prašė kiek pratęsti darbų pabaigos terminą dėl buvusių nepalankių oro sąlygų.

Duobės laivui-dujų saugyklai kasimo darbai ties Kiaulės Nugara turėjo būti pradėti pernai lapkričio 15 d., tačiau jie startavo tik šiemet vasario 8 d., tačiau direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus mano, kad jie bus baigti laiku.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder