Autobusai genda, bet retai

Autobusai genda, bet retai

Nors šaltuoju metų laiku ir padaugėja atvejų, kai sugenda miesto autobusai, transportininkai tikina, kad dar nė karto nebuvo peržengta leistina riba, tad ir sankcijos netaikomos.

Pasak VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) direktoriaus Gintaro Neniškio, uostamiestyje dėl autobusų gedimų šaltuoju metų laiku vidutiniškai neįvyksta 1,2 proc. reisų. O bendrai per metus šis skaičius svyruoja tarp 0,2-0,8 proc.

"Kadangi privačių vežėjų technika yra senesnė, jų autobusai ir genda dažniau. Tačiau net ir privatininkų neįvykdytų reisų skaičius siekia tik 0,4-1,2 procento. Klaipėdos autobusų parkas dėl gedimų neįvykdo tik 0,15-0,5 procento reisų", - aiškino G. Neniškis.

Pasak KKT vadovo, jei autobusas sugenda važiuodamas ir toliau negali tęsti kelionės, tokiam vežėjui nemokama už visą reisą, nesvarbu, kurią gali maršruto transporto priemonė būtų įveikusi. Taip pat vežėjas turi užtikrinti, kad per valandą sugedusį autobusą pakeis kita transporto priemonė.

"Finansinės sankcijos yra numatytos, jei per mėnesį vežėjas per mėnesį dėl autobusų gedimų neįvykdo 3 procentų reisų. Tokiu atveju 2 procentais būtų mažinamas numatytas atlyginimas. Tačiau dar nė karto tokios sankcijos pritaikyti neteko", - teigė G. Neniškis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder