Atvykstančiuosius į Smilgynus pasitiks originalus užrašas

Atvykstančiuosius į Smilgynus pasitiks originalus užrašas

Klaipėdos rajono Smilgynų ir aplinkinių kaimų gyventojai džiaugiasi maloniomis permainomis – antradienį iškilmingai buvo atidengtas užrašas, informuojantis apie gyvenvietės pavadinimą.

Kaimo bendruomenės „Smilgynai ir kaimynai“ pirmininkė Rasa Petrauskienė nurodė, kad atvykstančiuosius į Smilgynus pasitinkantis didžiulis akmuo, kurį dar tarybiniais laikais čia atvežė vietinis gyventojas, kaimo pavadinimo užrašu padabintas bendruomenės iniciatyva.

„Penkerių metų sukaktį švenčianti bendruomenė šia proga prie akmens pasodino ąžuoliuką, sutvarkė taką. Taip pat užsakėme iš metalo pagamintą užrašą „Smilgynai“. Dabar visi matys, kur atvyko, nes anksčiau jokio užrašo nebuvo“, – teigė R.Petrauskienė.

Smilgynų logotipą kūrė bendruomenės narė Renata Nekrošienė, o užrašą ant akmens pagamino meninio metalo apdirbimo meistras Dainius Šarkus.

Bendruomenės „Smilgynai ir kaimynai“ nariai džiaugiasi, kad akmuo įgavo veidą ir galbūt širdį. Antradienį būrys jų susirinko į užrašo atidengimo ceremoniją, kurios metu sveikinimų žodžius tarė bendruomenės pirmininkė ir kiti atstovai.

Užrašą atidengė viena vyriausių, neseniai 80-ąjį jubiliejų atšventusi, bendruomenės narė Morta Liutikienė. Jį pašventino Plikių parapijos klebonas Antanas Mačius.

Bendruomenė „Smilgynai ir kaimynai“ įkurta 2010 rugsėjo 7 d. Ji vienija ir suburia 8-ių kaimų (Smilgynų, Šatrių, Šakinių, Sėlenų, Sėlenėlių, Eglynų, Alksnių ir Šlapšilės) gyventojus.

Tai viena aktyviausių Klaipėdos rajono bendruomenių, kuri išsiskiria organizuojamų tradicinių renginių gausa, vykdomomis veiklomis: bendruomenės nariai renkasi į keramikos, muilo gamybos užsiėmimus, siuvinėja siuvimo mašina, muzikalūs gyventojai įkūrė grupę „Smilgynai ir kaimynai“. Įkvepia bendruomenės vienybė: jos nariai daug laiko praleidžia drauge, ištikus bėdai, vienas kitam ištiesia pagalbos ranką – tokiems atvejams buvo įsteigtas nelaimių fondas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder