Atliks pėsčiųjų perėjų auditą

Atliks pėsčiųjų perėjų auditą

Klaipėdoje planuojama atlikti pėsčiųjų perėjų auditą ir išsiaiškinti, ar tikrai visos perėjos yra pažymėtos tinkamose vietose, o galbūt kai kur jų labai trūksta.

"Daugelis perėjų yra pažymėtos labai seniai, bet geografinė situacija mieste keitėsi, tad reikia peržiūrėti, kur jų nebereikia, o kur trūksta", - penktadienį susitikęs su Klaipėdos meru sakė Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Toks auditas bus atliekamas valstybiniu mastu daugelyje savivaldybių. Klaipėda, pasak R. Šideikio, įtraukta tarp tų savivaldybių dėl dažnai pasitaikančių eismo įvykių prie pėsčiųjų perėjų.

Apžvelgdamas praėjusių ir šių metų eismo įvykių suvestines R. Šideikis konstatavo, kad situacija išliko panaši - per pirmuosius tris metų mėnesius užfiksuota 50 eismo įvykių. Tik žuvusiųjų šiemet Klaipėdos mieste jau yra daugiau - per tris pirmus metų mėnesius - 3 žuvusieji. Pernai per tą patį laiką eismo įvykiuose buvo žuvęs tik vienas žmogus.

"Šiemet tarp žuvusių yra ir tamsiuoju paros metu ėjęs pėstysis, taip pat motorolerį vairavęs jaunuolis ir dviratininkas. Galimai visi žuvo dėl savo kaltės", - sakė R. Šideikis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder