Atidžiau tikrins mokinių gyvenamosios vietos duomenis

Atidžiau tikrins mokinių gyvenamosios vietos duomenis

Klaipėdos miesto savivaldybė ruošiasi keisti priėmimo į bendrojo ugdymo mokyklas tvarkos aprašą. Ketinama papildyti prioritetų sąrašą, apibrėžti dviejose miesto gimnazijose komplektuojamų ypatingų akademinių gabumų klasių formavimą, įvardinti mokyklų, kuriose galima mokyti nuotoliniu būdu, sąrašą bei numatyti gyvenamosios vietos patikros būdus.

Pirmadienį šiems aprašo pakeitimams pritarė Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Ugdymo ir jaunimo reikalų komitetas.

Pagal siūlomą papildyti priėmimo mokytis pagal pradinio ir pagrindinio ugdymo programas prioritetų sąrašą, papildomai pirmumo teisė suteikiama našlaičiams bei vaikams, turintiems globėjus ar rūpintojus, vaikams, kurių broliai ir seserys prašymo pateikimo metu jau mokosi toje mokykloje bei vaikams, kurių tėvai dirba toje mokykloje.

Naujoji tvarka taip pat apibrėžia Klaipėdos "Ąžuolyno" ir Vytauto Didžiojo gimnazijų, kuriose ketinama formuoti ypatingų akademinių gabumų klases, akademinių poreikių turinčių asmenų priėmimo terminus bei kitas priėmimo sąlygas - turėti ne mažiau nei 8 balų I pusmečio pasiekimų įvertinimus bei atlikti asmenų akademinių gebėjimų patikrą gimnazijos direktoriaus nustatyta tvarka. Žadama, jog patikrinimas bus bendrojo pobūdžio ir jokiu būdu neprilygs egzaminams.

Atsižvelgus į savivaldybės mokyklų tinklo pertvarkos plane numatytas priemones, taip pat nustatytos mokyklos, į kurias priimami asmenys mokytis nuotoliniu mokymosi proceso organizavimo būdu - "Aitvaro", "Baltijos", "Žaliakalnio" gimnazijos, Naujakiemio suaugusiųjų gimnazija ir "Santarvės", "Vyturio" pagrindinės mokyklos.

Pakeistas tvarkos aprašas taip pat numato asmenų gyvenamosios vietos patikros būdus ir apibrėžia asmenų atsakomybę už duomenų teisingumą. Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, nuo šiol duomenis bus galima sutikrinti pagal Gyventojų registrą, pažymas iš darbovietės bei Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenis.

"Mūsų prioritetas, kad į mokyklas patektų Klaipėdos miesto gyventojai. Jei norint patekti į mokyklą nurodomi neteisingi duomenys apie gyvenamąją vietą, tokiu atveju bus galima mokinį šalinti iš priimtųjų sąrašų, kad ta vieta atitektų mokiniui, kuriam ji priklauso būtent pagal gyvenamąją vietą. Tokia bus taikoma atsakomybė už duomenų teisingumą", - sakė L. Prižgintienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder