Arūnas Burkšas premjerui nebepatarinės

Arūnas Burkšas premjerui nebepatarinės

Nuo liepos 1-osios premjero patarėjo pareigų neteksiantis buvęs Klaipėdos apskrities viršininkas Arūnas Burkšas to dideliu praradimu nevadina, bet tikisi, jog ir toliau galės būti naudingas pajūrio regionui.

Ministro pirmininko tarnyba vakar informavo, jog nuo liepos 1 d. premjeras Andrius Kubilius atsisako patarėjų regioninės plėtros tarybose. Vakar vykusiame Vyriausybės pasitarime nuspręsta panaikinti dešimt jo patarėjų regionų plėtros klausimais pareigybių. Klaipėdos regione šias pareigas ėjo A. Burkšas, į kurias buvo paskirtas po to, kai pernai buvo panaikintos apskričių administracijos.

Pasak Ministro pirmininko tarnybos pranešimo, atstovauti Vyriausybės interesams regionų plėtros tarybose ketinama patikėti pasirinktiems valdininkams, kuriems už šį darbą papildomai nebūtų mokama.

"Apie pareigas didžiojoje Lietuvoje negalvoju. Darbuosiuosi Neringos miesto taryboje, galėsiu daugiau užsiimti savo ūkio reikalais, galbūt dar pavyks pasidarbuoti naujojoje Klaipėdos regiono plėtros taryboje, kuri šią savaitę rinksis į naują posėdį. Dar liko nemažai nebaigtų darbų, kuriuos galėčiau tęsti jau dirbdamas visuomeniniais pagrindais. Bet čia jau viską spręs šios Tarybos nariai", - sakė A. Burkšas, kuris dar turės vesti pirmąjį regiono tarybos posėdį.

Pokalbininkas tvirtino, kad premjero patarėju dirbo tikrai ne dėl pinigų, tad didžiulio nuostolio netekęs šio darbo nepatirs.

"Kitam žmogui galbūt ir algos neužtektų kasdien iš Neringos į Klaipėdą važinėti. Aš iš esmės dirbau dėl to, kad esu ir Lietuvos, ir šio krašto patriotas. Gal ir nekuklu sakyti, bet man gerai sekasi gyventi ir iš savo verslo", - teigė A. Burkšas, kurio įmonė Neringoje teikia kempingo paslaugas.

Tarp artimiausių A. Burkšo planų - dalyvavimas regatoje su jachta "Ambersail", kuri plauks per Atlantą iš JAV į Angliją.

"Startas numatomas birželio 29 dieną. Atlantą ketiname perplaukti per 10 dienų", - pasakojo pokalbininkas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder